Tort cu rodie si crema de mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 31 Mai 2014 | 3606 vizualizari

 

Dragilor, pe 16 mai s-au impinit 2 ani de cand am intrat in aceasta comunitate minunata, 2 ani in care m-ati suportat cu bune si cu rele. Din pacate n-am avut timp sa postez ceva bun asa ca vin cu intarziere cu un tortulet si astept penalizarile. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 ouă mari (L)
  • 180 g zahăr
  • 140 g făină de grâu
  • 50 g cacao (22% grasime)
  • o lingură ulei
  • 5 g praf de copt (opțional)
  • un praf de sare
  • Cremă
  • 750 g mascarpone
  • 100 g ciocolată albă (de calitate)
  • 300 g frișcă lichidă neîndulcită
  • 2 rodii (aproximativ 100 g semințe de rodie)
  • Sirop
  • ½ lingură zahăr
  • 80 ml apă plată
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodie si crema de mascarpone:

Blat


1. Preîncalzești cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separi albușurile de gălbenușuri.


3. Mixezi gălbenușurile cu 60 de g zahăr până când cresc de două – trei ori în volum și se deschid la culoare.


4. Adauga uleiul si mai mixam 1 minut. Lăsă compoziția deoparte și mixează albusurile spumă moale cu praful de sare (pentru a obține o spumă fermă ai grijă ca paletele mixerului să fie curate și bine degresate înainte de a le băga în albușuri), adaugă zahărul rămas și mixează până cand spuma devine fermă, lucioasă, iar zahărul e complet dizolvat.


5. Combină gălbenușurile bătute cu albușurile spumă cu ajutorul unei spatule prin cateva mișcări fine, circulare.


6. Amestecă faina cu cacaoa și cu praful de copt și înglobează-le în două tranșe în mixul de albușuri și gălbenșuri, tot cu ajutorul spatulei/lingurii prin câteva mișcări circulare, fine, de sus în jos până vei obține o compoziție omogenă.


7. Repartizează compoziția în trei tăvi (17 cm diametru) tapetate cu hârtie de copt și introdu tăvile în cuptor pentru 35-40 minute. Verifică dacă e copt introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curată atunci blatul este copt. 8. Scoți blaturile și le lași să se racească complet (de preferat până a doua zi) înainte de a asambla tortul.


Crema


1. Topești ciocolatab pe bain-marie.


2. Într-un vas pui brânza mascarpone, adaugi ciocolata topită și mixezi pâna obții o compoziție omogenă.


3. Separat mixezi frișca lichidă rece până când crește considerabil în volum și se transformă în spumă.


4. Pui jumatate din cantitatea de frișcă bătută în crema de mascarpone si mixezi cu ajutorul mixerului.


5.Torni restul de frișcă bătută în compoziție si o înglobezi cu ajutorul unei spatule/linguri prin câteva mișcări.


Sirop


Amestecă zahărul cu apa și pune-le într-o cratiță la foc mic 2-3 minute. Oprește focul și lasă siropul să se racească complet înainte de întrebuințare.


Asamblare


1. Însiropează fiecare blat cu câte 3-4 linguri de sirop (poți folosi mai mult sirop dacă-l vrei mai însiropat).

2. Împarte crema în trei.


3. Pune o parte din cremă intr-un poș (cu vârf stea deschis), pune primul blat pe platou, apoi șprițează un strat de cremă pe blat, pune 40 g semințe de rodie apoi al doilea strat de cremă.


4. Pune deasupra al doilea blat, continuă cu a doua parte de cremă, rodie și din nou cremă. Procedezi la fel și cu ultimul blat.


5. Introdu tortul în frigider până în momentul servirii (macar 1-2 ore)


Poftă Bună!


Notă: Dacă nu deții mai multe tăvi de acceași dimensiune, poți pune compoziția pentru blat intr-o singură tavă și după coacere, respectiv răcire sa tai blatul în trei felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodie si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Pushaa 1

31.05.2014, 22:06

simonacallas 1

01.06.2014, 20:35

Superb La multi ani!

monik80 1

20.03.2015, 20:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Tort special cu trei creme