Tort cu crema de oua, frisca si fructe

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Dec 2013 | 12945 vizualizari

 

Este un tort usor, racoritor, delicios.

Cred ca se potriveste foarte bine pentru masa de Craciun sau Revelion, fiind un tort racoritor, asta daca mai puteti sa serviti tort dupa toate bunatatile care se vor afla pe masa voastra, insa cu siguranta a doua zi va fi binevenit.

Din pacate nu am sectiune, pentru ca l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • ~ 150 - 170 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 5 g praf de copt

pentru crema de oua:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • esenta de vanilie

in plus:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina - 10 g
  • 1 borcan piersici din compot

pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 2 kiwi
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de oua, frisca si fructe:

Pregatim blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia.


Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Se adauga faina si esenta, faina se incorporeaza usor tot cu o spatula.


Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.


Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 - 24 cm, unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina.


Se coace cca. 25 - 30 min la 180 grade.


Intre timp se pregateste crema de oua:


Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana acesta nu se mai simte.


Se adauga apa si se amesteca usor.


Se fierbe pe baie de apa ( baine- marine ) pana incepe sa se ingroase, dupa care se adauga esenta si se lasa la racit.


Intre timp se mixeaza frisca lichida.


Dupa ce s-a racit crema de oua se pune peste frisca batuta.


Se adauga si gelatina hidratata in apa rece, pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se omogenizeaza bine compozitia si se da 10 minute la frigider.


Blatul se taie in 3.


Tapetam forma in care am copt blatul cu folie alimentara.


Pe fundul formei se pune kiwi taiat felii rotunde si mandarina dupa imaginatia fiecaruia ( puteti folosii ce fructe va plac ).Acesta va devenii fata tortului.


Peste fructe se pune crema + piersici taiate cubulete, apoi blat care se insiropeaza cu zeama de la compot, crema+piersici cubulete, blat insiropat, crema +piersici cubulete,si deasupra blat insiropat.


Se strange folia si se da forma la frigider cel putin 1-2 ore .


Dupa ce s-a intarit suficient crema, tortul se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida.


Se orneaza cu frisca batuta dupa preferinte sau poate fi lasat simplu (va garantez ca va fi la fel de bun :D )



Pofta buna!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de oua, frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Pushaa 1

15.12.2013, 20:50

mady90 1

15.12.2013, 22:40

Draga mea, asta mi-am imaginat si eu ... ce nu stiu eu este in ce pozitie tii tortul, adik, pur si simplu... drept? si posezi din lateral? Am cautat pe multe bloguri sa vad daca cineva s-a gandit sa faca un mic clip cu momentul ornarii dar nu am gasit

Dana Cristea - pusikmea 1

16.12.2013, 22:45

Da Mady, tortul sta drept si posesi din lateral

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat