Tort cu capsuni si crema mascarpone

de AndrutzaP in Torturi, 13 Iun 2016 | 1618 vizualizari

 

Un tort bunnnnn, racoros facut cu mare dragoste pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan (forma 26cm)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Insiropat
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g capsuni proaspete
  • Decor
  • 150 ml frisca lihida
  • 4 capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema mascarpone:

Blat

Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. 

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce zaharul s-a topit. Galbenusurile le adaugati pe toate odata si mixati pana se incorporeza bine.

Faina o incorporati usor, cu o spatula. Daca veti folosi mixerul se va lasa compozitia si blatul nu va mai fi pufos.

Blatul se coace pentru 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema

Mascarponele se amesteca bine impreuna cu zaharul.

Frisca lichida se bate pana se intareste si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Crema astfel obtinuta se imparte in doua. In jumatate de crema se incorporeaza capsunile facute piure.

Asamblare

Blatul de tort, racit, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza fiecare foaie in parte. Cele doua creme se pun fiecare in cate un posh (sau in cate o punga mai grosuta, taiata la un colt). Crema se distribuie pe blat astfel: din crema alba se face un cerc pe marginea blatului, cat mai aproape de margine, iar cu crema rosie se umple restul blatului, la mijloc. Repetati operatiunea si la cel de-al doilea strat.

Tortul se orneaza cu frisca, dupa imaginatie si pricepere.

Sa-l serviti cu placere!

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand puneti piureul de capsuni in crema de mascarpone nu va speriati daca este prea moale, se va intari frumos "in tort".

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si crema mascarpone-0
Tort cu capsuni si crema mascarpone-1
Tort cu capsuni si crema mascarpone-2
Tort cu capsuni si crema mascarpone-3
Tort cu capsuni si crema mascarpone-4
Tort cu capsuni si crema mascarpone-5
Tort cu capsuni si crema mascarpone-6
Tort cu capsuni si crema mascarpone-7
Tort cu capsuni si crema mascarpone-8
Tort cu capsuni si crema mascarpone-9
Tort cu capsuni si crema mascarpone-10

COMENTARII (24)

miki_a

miki_a 1

23.06.2016, 16:09

Felicitari pentru reteta zilei Andrutza!

AndrutzaP

AndrutzaP 1

23.06.2016, 16:34

Multumesccccccccc

Xandrinne

Xandrinne 1

04.07.2016, 14:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!