Tort cu capsuni si crema mascarpone

de AndrutzaP in Torturi, 13 Iun 2016 | 2406 vizualizari

 

Un tort bunnnnn, racoros facut cu mare dragoste pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan (forma 26cm)
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Insiropat
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g capsuni proaspete
  • Decor
  • 150 ml frisca lihida
  • 4 capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema mascarpone:

Blat


Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.


Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce zaharul s-a topit. Galbenusurile le adaugati pe toate odata si mixati pana se incorporeza bine.


Faina o incorporati usor, cu o spatula. Daca veti folosi mixerul se va lasa compozitia si blatul nu va mai fi pufos.


Blatul se coace pentru 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema


Mascarponele se amesteca bine impreuna cu zaharul.


Frisca lichida se bate pana se intareste si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Crema astfel obtinuta se imparte in doua. In jumatate de crema se incorporeaza capsunile facute piure.


Asamblare


Blatul de tort, racit, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza fiecare foaie in parte. Cele doua creme se pun fiecare in cate un posh (sau in cate o punga mai grosuta, taiata la un colt). Crema se distribuie pe blat astfel: din crema alba se face un cerc pe marginea blatului, cat mai aproape de margine, iar cu crema rosie se umple restul blatului, la mijloc. Repetati operatiunea si la cel de-al doilea strat.


Tortul se orneaza cu frisca, dupa imaginatie si pricepere.


Sa-l serviti cu placere!



 

TIPS-URI

1

Cand puneti piureul de capsuni in crema de mascarpone nu va speriati daca este prea moale, se va intari frumos "in tort".

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

23.06.2016, 16:09

Felicitari pentru reteta zilei Andrutza!

AndrutzaP 1

23.06.2016, 16:34

Multumesccccccccc

Xandrinne 1

04.07.2016, 14:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura si mure