Tort de casa cu ciocolata

de Toamna07 in Torturi, 2 Iul 2012 | 6560 vizualizari

 

Nu pot sa spun ca sunt o ciocoholica dar nici nu ma dezic de ea !:)
Weekendul trecut am intrat intr-o ciocolaterie si am simtit ca toate simturile mi-au explodat ispitandu-ma cu o gama variata de praline si trufe. Era o nebunie de arome,culori si forme la preturi ...nu foarte mici .:) Am plecat de acolo intr-o stare cataleptica :)) si jurata pe un tort de ciocolata din care sa ma infrupt pe saturate nu doar pe degustate. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat simplu :
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana cu varf de faina
  • 10 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de ciocolata fina si aromata :
  • 3 oua
  • 1 pachet de margarina
  • 100 ml. lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 70 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 3 fiole cu esenta de rom
  • Ingrediente pentru sirop din lapte caramelizat :
  • 3/4 cana de zahar
  • 2 cani cu lapte (500 ml )
  • Glazura din ciocolata neagra :
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml. frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de casa cu ciocolata:

Mod de preparare blat :


Faina o amestecam cu praful de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema. Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet-incet peste galbenusuri mixand intr-una. Cu o paleta sau lingura mare incorporam si albusurile; le amestecam usor ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat, pufos, de norisor. :) Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasam la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, 35-40 de minute si facem testul cu scobitoarea. Daca este gata inchidem focul si lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara. Cand s-a racit complet se taie in 3 felii !


Mod de preparare crema :


Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele,frisca si cacaoa. Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina. Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!! Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare .


Mod de preparare sirop din lapte caramelizat :


Caramelizam zaharul si turnam cu grija laptele; lasam sa se topeasca zaharul si siropul sa capete o culoare aramie. Se lasa sa se raceasca bine.


Mod de preparare glazura :


La cuptorul cu microunde, punem intr-un castron ciocolata maruntita, untul si frisca, lasam cateva secunde, scoatem castronul si amestecam bine de tot pana obtinem o glazura .


Asamblarea tortului


Prima felie de blat o asezam pe un platou si incepem sa o insiropam cu sirop caramel;cu ajutorul unei linguri turnam sirop de la margine pana spre interior,sa acoperim toata suprafata . Impartim crema in doua si intindem o parte din ea peste felia de blat insiropata. Asezam felia de blat ,de mijloc,si repetam procedeul (insiropam si intindem ultima parte din crema). Asezam ultima foaie de blat ,o insiropam si turnam glazura de ciocolata neagra . Oranam dupa imaginatie, daca avem ! :)) Este un tort nu foarte bine ornat,recunosc :)) dar gustul face legea. Este atat de aromat,pufos,insiropat si crema este yummmmiiii ! :)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de casa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bunica 1

05.07.2012, 19:54

La multi ani!

Bya Ralu 1

05.07.2012, 21:01

la multi ani

Toamna07 1

06.07.2012, 16:20

Nu am suficiente cuvinte de multumire!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă Nutella