Tort cu zmeura si piersici

de papabundetot in Torturi, 22 Iun 2014 | 1499 vizualizari

 

Mi-am dorit tare mult sa fac un tort din piscoturi,recunosc ca m-a ajutat si perioada asta in care gasesti usor fructe delicioase,asa ca m-am gandit sa incerc si sa vedem ce va iesi.Acum dupa ce mi-am si gustat creatia,as mai imbunatati cate ceva,dar in mare sunt chiar mandra de acest preparat,este aspectuos dar si foarte bun si racoritor.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 400 gr piscoturi
  • 500 ml suc de compot de piersici
  • Pentru crema:
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri mari de miere
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 foi gelatina
  • Pentru compot:
  • 6 piersici mari
  • 2 stelute de anason
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • in plus:
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr zmeura proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si piersici:

Am spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat sa fiarba pana cand piersicile s-au inmuiat,apoi le-am, strecurat si am pus siropul la racit.



Crema: Am pus intr-un castron metalic 2 oua intregi,6 galbenusuri si 2 linguri generoase de miere,coaja si zeama de la o lamaie, si le-am pus la aburi,unde am amestecat mereu aproximativ 10 minute pana cand crema s-a legat si s-a ingrosat un pic.Dupa ce am luat crema de pe foc,am adaugat foile de gelatina (inmuiate in prealabil in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj),am amestecat pana cand gelatina s-a dizolvat,apoi am lasat crema sa se raceasca.



Piersicile racite,le-am curatat de pielite,apoi le-am blenduit pana cand am obtinut un piure mai gros. Am adaugat acest piure peste crema de oua racita si am amestecat bine pentru a se omogeniza.



Am luat o forma de tort si am tapetat-o de jur imprejur si la baza cu piscoturi inmuiate in siropul de la compot,am adaugat apoi cateva linguri de crema,apoi un strat de frisca batuta bine,un strat de zmeura proaspata,am continuat apoi cu piscoturi,crema,frisca si zmeura pana cand am terminat toate ingredientele :).Deasupra am decorat tortul cu zmeura proaspata si frunze de menta si l-am lasat la racit pana a 2-a zi.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:44

Arata minunat!

Rocsi 1

23.06.2014, 10:51

Un deliciu!

claudiaO 1

23.06.2014, 11:21

super delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema diplomat si mascarpone