Tort pentru Bia - la 2 luni

de adasev12 in Torturi, 21 Aug 2011 | 1965 vizualizari

 

uite ca e miezul noptii si eu nu am ce face, postez torturi la ora asta,...in loc sa dorm...dar abia acum mi-am facut timp...tortul e pentru printesa mea scumpa Bianca care a facut 2 luni azi...sa o pupe mamica, de dulceata!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • 4 lg zahar
  • 4 lg praf de budinca de ciocolata
  • 2 lg faina
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • crema de banane:
  • 4 banane coapte bine
  • 300 ml iaurt de banane
  • 200 ml frisca
  • 20 g gelatina foi
  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca+ 100 ml
  • 10 g gelatina foi
  • glazura; ( asta m-a terminat, am vrut sa fac glazura la rece dar nu mi-a iesit...m-a chinuit rau de tot...)
  • 100 g nuttella
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg apa fierbinte
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 esente de rom de 2 ml fiecare ( uraaaa....am gasit, in sfarsit, esenta de rom...)
  •  + o banana feliata + 3 lg dulceata de pepene rosu +200 ml frisca +jeleuri pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bia - la 2 luni:

Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie....

Crema de banane: bananele le-am dat la blender  si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am pus la topit la foc mic...am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat bine in pireul de banane. Frisca am batut-o  bine si am adaugat-o si pe ea.

Intr-o tava rotunda, in care am copt si blatul, am pus folie pe fund si am turnat crema de banane. Am mai feliat o banana si am turnat-o deasupra  apoi am dat la rece cam 6 ore...( de fapt la mine a ramas peste noapte, ca am facut-o aseara f tarziu...iar dimineata am facut restul....)

Crema de ciocolata: am topit ciocolata cu 100 ml lapte,  gelatina la fel ca mai sus, apoi am adaugat la ciocolata si am amestecat bine. Am batut si frisca bine si am amestecat -o cu ciocolata.

Am taiat blatul in doua si am insiropat bine jumatate de blat, am intins peste crema de banane dulceata de  pepene si apoi am asezat blatul. Am turnat crema de ciocolata si am dat iar la rece catreva ore.

Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata am asezat al doilea blat insiropat. Siropul l-am facut amestecand zaharul cu apa pe foc, iar dupa racire  cu esenta de rom.

Glazura: asta mi-a scos peri albi...nu ca n-aveam  deja...dar  mi-a mai scos cativa cu siguranta....deci...am amestecat zaharul cu cacao , uleiul si apa fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat peste tort...dar a fost un fiasco...nu stiu de ce, dar s-a scurs pe alaturi...asa ca am luat-o usor de pe tort si apoi am vrut sa ung  cu Nutella...dar a naibii ca nici pe asta nu o puteam intinde...pana la urma am amestecat nutella cu glazura si cu ajutorul unui cutit umezit cu apa fierbinte pana la urma am reusit cumva cumva sa o intind pe tort... nu a iesit prea bine...dar e si ultima data cand  mai fac eu experimente de astea...de-acum numai glazura de ciocolata topita...aia e sigura 100%

Am ornat tortul cu frisca si niste jeleuri...ca doar e pt copii!!!!si-l papa mama!!!!

Offf.....greu frate, greu! dar tare buuun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bia - la 2 luni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru Bia - la 2 luni-0
Tort pentru Bia - la 2 luni-1
Tort pentru Bia - la 2 luni-2
Tort pentru Bia - la 2 luni-3
Tort pentru Bia - la 2 luni-4
Tort pentru Bia - la 2 luni-5

COMENTARII (29)

adasev12

adasev12 1

22.08.2011, 12:17

mona.... ...ce zici, iti place nora?
rocsi....te pup

adasev12

adasev12 1

22.08.2011, 12:18

bucataras, miuta, dia.....

adasev12

adasev12 1

22.08.2011, 12:20

alinutzika....
mihaela...lasa dieta...pe mai anu viitor ....pup
gabitzu, carla, mimmi...multumesc mult dragutelor frumoaselor.pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!