Tort Simplu Cu Mere

de Adinacarla in Torturi, 26 Ian 2010 | 11548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 300g zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 2-3 lingurite de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Simplu Cu Mere:

Se curata merele si se taie felii mai groase aproximativ 5 milimetri.


tava te tort se unge cu unt si pe fundul ei se pune o cana plina de zahar ( eu am folosit o cana de 250g)


peste zahar se aseaza feliile de mere.


se introduce tava in cuptorul incalzit inainte.


Apoi se face un balt din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina si praf de copt.


Cand blatu este gata batut se scoate iar tava cu merele din cuptor ( intre timp merele eu inceput sa se coaca ) si se toarna peste mere.


Se mai tine la coptor pana cand blatul este copt ( sau pana se desprinde de pe margineile tavii)


Dupa ce am scos de la cuptor se rastoarne tortul pe un platou si astfel merele vor fi deasupra si blatul sub.


 

TIPS-URI

1

Uneori peste mere am pus budinca sau am ornat cu frisca sau l-am lasat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Simplu Cu Mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Dana2010 1

27.01.2010, 07:42

un tort foarte bun... mai ales cu frisca...

elena1988 1

08.03.2011, 09:16

JulyCris 1

14.01.2014, 16:19

Super! Foarte bun,foarte racoros. Eu il fac si cu crema de zahar ars.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inima