Cheesecake cu afine si mure

de laura_n in Torturi, 20 Ian 2013 | 4439 vizualizari

 

Gasisem la Miha unul gata facut, dar cica era al ei si nu il dadea la nimeni :))
Apoi am gasit la Cristi Roman un cheesecake delicios, dar tehnologia nu m-a lasat sa urmez reteta.
Asa ca m-am hotarat sa incropesc unul de capul meu, sa nu mai zica nimeni ca sunt "furacioasa" :))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
  • 2 lg zahar brut
  • o canita fructe de goji
  • un pachet unt nesarat (200gr)
  • 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 cioco alba topita
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • seminte vanilie
  • 500 gr mure si afine
  • pt glazura
  • 1 cioco alba combinata cu neagra
  • 1 cutiuta smantana lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine si mure:

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema.


Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el cremafina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa seumfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin.


Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta.


Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.

 

TIPS-URI

1

fructele de goji dau un gust tare bun blatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ANNA_46 1

21.01.2013, 00:36

Delicioasa

Mihaela11_jo 1

21.01.2013, 10:51

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce pofta mi-ai facut

diana_k 1

21.01.2013, 11:57

mamaaaa ce bunatateeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat