Tort ,, Valurile Dunarii,,

de anca_rm in Torturi, 12 Aug 2015 | 1914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)
  • Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie
  • Pt decor
  • -150 gr ciocolata

Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,, Valurile Dunarii,,:

Blatul:

Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.


Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina sau folosim hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.

Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).

Il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema:

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.

Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .


Punem crema peste blatul rece si nivelam .


Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 g ciocolata si 100 ml frisca sau eu am razuit ciocolata.


Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .




 

TIPS-URI

1

galzurati daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,, Valurile Dunarii,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:23

Un tortulet deosebit de bun!

Rocsi 1

12.08.2015, 21:51

Ce mult imi placeee

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
,,After eight" Cheesecake