Tort ,, Valurile Dunarii,,

de anca_rm in Torturi, 12 Aug 2015 | 1764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)
  • Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie
  • Pt decor
  • -150 gr ciocolata

Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,, Valurile Dunarii,,:

Blatul: 
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina  sau folosim hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .

Punem crema peste blatul rece si nivelam .

Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 g ciocolata si 100 ml frisca sau eu am razuit ciocolata.

Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .

 

 

 

 

TIPS-URI

1

galzurati daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,, Valurile Dunarii,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rux 1

12.08.2015, 19:23

Un tortulet deosebit de bun!

Rocsi 1

12.08.2015, 21:51

Ce mult imi placeee

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!