Tort ,, Valurile Dunarii,,

de anca_rm in Torturi, 12 Aug 2015 | 3869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)
  • Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie
  • Pt decor
  • -150 gr ciocolata

Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,, Valurile Dunarii,,:

Blatul: 
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina  sau folosim hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .

Punem crema peste blatul rece si nivelam .

Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 g ciocolata si 100 ml frisca sau eu am razuit ciocolata.

Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .

 

 

 

TIPS-URI

1

galzurati daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,, Valurile Dunarii,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:23

Un tortulet deosebit de bun!

Rocsi 1

12.08.2015, 21:51

Ce mult imi placeee

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat