Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

de Oana in Torturi, 19 Iun 2017 | 7412 vizualizari

 

Un desert rapid, racoritor si delicios si mai ales perfect pentru zilele toride de vara! Nu este nevoie sa dati drumul la cuptor, este un desert fara coacere!
 Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 10 g gelatina granulata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr ciocolata neagra + 100 ml frisca lichida
  • 200 g visine fara samburi scurse bine
  • Jeleu:
  • 200 gr visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine:

Blat:




  • Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine




  • Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili de 22 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt




  • Rastoarna biscuitii si preseaza-i bine pe fundul formei




  • Pune forma de tort la frigider pana pregatesti umplutura




Crema:




  • Incalzeste 100 ml frisca lichida si pune-o apoi peste ciocolata rupta, apoi omogenizeaza bine compozitia si las-o deoparte sa se raceasca.




  • Hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi topeste la bain marie pana devine lichida.




  • Mixeaza frisca lichida cu jumatate din zaharul pudra pana se intareste putin.




  • Adauga apoi mascarpone rece, putin cate putin si restul de zahar pudra. Mixeaza pana obtii o crema omogena si adauga vanilia.




  • Toarna usor gelatina in crema si incorporeaza bine.




  • Imparte crema in doua boluri, putin mai mult intr-unul si pune ciocolata topita in bolul cu mai putina crema si omogenizeaza usor.




Asamblare:




  • Scoate blatul de biscuiti din frigider si rastoarna crema de ciocolata, presara apoi 200 gr de visine si pune crema alba




  • Pune cheesecake-ul la frigider pana pregatesti jeleul de visine




Jeleu:




  • Hidrateaza gelatina cu 50 ml suc de visine sau apa




  • Pune visinele intr-o craticioara si adauga zaharul pudra, apoi pune totul pe foc si fierbe cateva minute.




  • Mixeaza totul cu un blender vertical pana obtii un piure fin si adauga gelatina in compozitia calda.




  • Amesteca bine si lasa-l putin la racit, apoi rastoarna peste cheesecake si pune din nou la frigider pentru minim 4 ore





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

20.06.2017, 12:01

Super combinatie! Sa-l incercati!

Adi 1

20.06.2017, 21:50

Foarte bun!

Ancutsa 1

27.06.2017, 13:46

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post