Tort cu mousse de ciocolata si portocale

de Ela68 in Torturi, 5 Mar 2013 | 2212 vizualizari

 

Un tort racoritor care s-a terminat aproape instantaneu, asadar n-am apucat sa fac o poza in sectiune.

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 150 gr biscuiti cu crema de ciocolata ( merg si simplii sau cu cacao )
  • 150 gr migdale si nuci prajite
  • 150 gr migdale si nuci prajite
  • 100 gr unt
  • 1 lingura dulceata de visine
  • Mousse de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • Crema de portocale :
  • 300 g de iaurt gras
  • 100 g de zahar
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 200 ml de frisca lichida
  • 1 pliculet de gelatina ( 10 gr )
  • Pentru ornat :
  • portocala confiata si inimioare de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si portocale:

Blatul: Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland cat mai uniform dupa care o punem la rece.


Mousse de ciocolata: Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute si o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la rece pana se intareste mousse-ul de ciocolata


Mousse de portocale: Amestecam mai intai iaurtul cu zaharul si coaja de portocala. Adaugam apoi sucul de la portocala si amestecam pana la omogenizare. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa si o punem la foc mic pana se topeste (fara a fierbe) sau o punem la cuptorul cu microunde 20 secunde. Se amesteca foarte rapid cu iaurtul pentru a nu se forma cocoloase. Inglobam frisca batuta si turnam peste crema de ciocolata. Lasam la frigider 2-3 ore pana crema se intareste foarte bine.


Apoi scoatem inelul de tort si ornam cu ciocolata si portocala confiata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

05.03.2013, 21:29

Imi imaginez ca e foarte bun!

diana_k 1

06.03.2013, 17:39

ooo...ce tort bun

Ela68 1

06.03.2013, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata