Tort cu crema de branza, capsuni si banane

de mirela0911 in Torturi, 13 Iun 2013 | 2798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 300g branza de vaci
  • 6 lg zahar (sau dupa gust)
  • 300g capsuni
  • 4 lg zahar
  • 1 banana
  • 200ml frisca
  • Pt.ornat:
  • frisca batuta
  • capsuni pt decor
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, capsuni si banane:

Blatul: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, apa si uleiul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se adauga cate unul amestecand usor dupa fiecare iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna blatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.


Crema: Capsunii se spala bine, se curata de codite si se pun intr-o craticioara la foc impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba cateva minutele dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata.


Branza se amesteca bine cu zaharul apoi se adauga capsunii dupa ce s-au racit si o banana taiata felii. Se amesteca cu grija apoi se adauga si frisca batuta si se amesteca sa se omogenizeze.


Cu siropul ramas de la capsuni se insiropeaza blatul (eventual se mai adauga putina apa si zahar daca nu e suficient). Se umple cu crema de branza apoi se orneaza cu frisca, capsuni si ciocolata topita dupa imaginatie.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

14.06.2013, 12:37

o deliciosenie!

mihaelar63 1

14.06.2013, 14:04

Tort bun , vrea si Mihaela

mirela0911 1

16.06.2013, 13:51

Multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de foietaj cu Ceva Fin