Cheesecake copt

de Tuxedo in Torturi, 24 Mai 2013 | 3368 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea de cheesecake copt, sau New York cheesecake cum o denumesc americanii! Reteta este preluata de pe un site canadian, care spune ca este cel mai bun cheesecake! chiar a fost bun, sper sa il incercati! Oricum eu am o manie cu cheesecakurile :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr crema de branza Philadelphia
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 3 oua
  • 80 gr smantana
  • 160 gr frisca lichida
  • Pentru blat:
  • 150 gr biscuiti digestivi
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake copt:

Blat:


Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan


Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana cand untul este incorporat


Punem biscuitii in forma de tort si presam cu mana pana ii nivelam


Forma de tort o invelim in 2 foi de aluminiu, indoind marginile foliei inauntru (pe exteriorul formei) si scufundam vasul intr-o tava mai mare in care punem apa fierbinte pe jumatate (facem acest lucru pentru a nu arde blatul de biscuiti si ca sa se coaca frumos umplutura)


Crema:


Scoatem branza din frigider cu 2 ore inainte de a ne apuca de crema pentru a se inmuia si pentru a deveni manevrabila. Daca aveti robot de bucatarie, nu este neaparat nevoie, robotul o mixeaza imediat!


O taiem cubulete si o bagam in robotul de bucatarie (sau intr-un vas unde vom folosi un mixer). Mixam pana cand devine ca o pasta.


Adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand acesta este topit, cca. 2-3 minute


Adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare in parte


Adaugam si vanilia si mixam, apoi smantana si frisca lichida, mixand dupa fiecare


Punem crema peste blatul de biscuiti si bagam in cuptorul preincalzit la 165 °C (325 °F)


Cand este copt, il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.Se va coace in aprox 50 minute, cand il miscati, trebuie ca mijlocul cheesecakului sa fie ca o piftie! In momentul racirii, se va inchega si partea din mijloc.

Cand este cat de cat racit, facem o gelatina de fructe care o turnam racita (nu inchegata) peste cheesecake si bagam la frigider aprox. 5 ore.


Ornam cu fructe de padure.


 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu zahar pudra sau cu ciocolata topita (ganache de exemplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Anett 1

26.05.2013, 14:14

tare bun arata!

nadea68 1

01.09.2013, 10:23

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 18:22

arata senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Padurea Neagra