Cheesecake cu zmeura

de cristinne in Torturi, 8 Noi 2010 | 3972 vizualizari

 

Este primul meu cheesecake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara la viitorii socri si i-am dat gata ce sa mai:))

 

INGREDIENTE

  • mascarpone: 2 cutii de 250 de gr;
  • frisca lichida: 1 cutie de 200ml;
  • biscuiti Petit beurre: 2 pachete de 125gr;
  • smantana: 3linguri;
  • unt: un pachet de 200 gr
  • zahar: 10 linguri;
  • ciocolata alba: 8 patratele;
  • zmeura (congelata) 400 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).


- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).


- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.


- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).


- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;


- Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).


- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;


- se uniformizeaza si se pune zemura ramasa intreaga ca si decor.


- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.


- se da la rece pentru cateva ore.


- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)


E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Corinuta 1

09.11.2010, 12:55

ce pofta mi-ai facut!cu zmeura

Bya Ralu 1

27.08.2012, 19:52

super bun!!!cu zmeura yammy

babi5 1

19.12.2014, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca