Cheesecake cu zmeura

de cristinne in Torturi, 8 Noi 2010 | 3476 vizualizari

 

Este primul meu cheesecake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara la viitorii socri si i-am dat gata ce sa mai:))

 

INGREDIENTE

  • mascarpone: 2 cutii de 250 de gr;
  • frisca lichida: 1 cutie de 200ml;
  • biscuiti Petit beurre: 2 pachete de 125gr;
  • smantana: 3linguri;
  • unt: un pachet de 200 gr
  • zahar: 10 linguri;
  • ciocolata alba: 8 patratele;
  • zmeura (congelata) 400 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).

- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).

- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.

- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).

- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;

-  Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).

- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;

- se uniformizeaza si se  pune zemura ramasa intreaga ca si decor.

- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.

- se da la rece pentru cateva ore.

- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)

E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu zmeura-0
Cheesecake cu zmeura-1
Cheesecake cu zmeura-2
Cheesecake cu zmeura-3
Cheesecake cu zmeura-4
Cheesecake cu zmeura-5
Cheesecake cu zmeura-6
Cheesecake cu zmeura-7
Cheesecake cu zmeura-8
Cheesecake cu zmeura-9

COMENTARII (12)

Corinuta

Corinuta 1

09.11.2010, 12:55

ce pofta mi-ai facut!cu zmeura

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.08.2012, 19:52

super bun!!!cu zmeura yammy

babi5

babi5 1

19.12.2014, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!