Cheesecake cu jeleu de fructe

de anca_rm in Prajituri, 25 Mar 2015 | 3808 vizualizari

 

Imi plac deserturile facute cu branza, iar in combinatie cu fructe sunt si mai bune . Jeleul de coacaze pe care l-am folosit eu este racoritor si ii da si un aspect mai deosebit. Nu este foarte dulce deoarece eu incerc sa reduc cantitatea de zahar si se poate opta pentru folosirea de branza cu continut scazut de grasime.

 

INGREDIENTE

  • Pt crusta
  • -250 gr biscuiti
  • -200 gr unt
  • -1 lingura pudra roscove (sau cacao)
  • Pt umplutura:
  • -750 gr branza
  • -5 linguri zahar
  • -1 esenta rom
  • Pt jeleu:
  • -250 gr coacaze rosii(sau alte fructe)
  • -6 folii de gelatina (10 grame)
  • -5 linguri zahar
  • PS. Cantitatea de zahar din jeleu trebuie ajustata in functie de fructele pe care le folositi. Coacazele mele au fost congelate si cam acre , dar daca o sa folositi capsuni sau alte fructe mai dulci va trebui sa puneti zahar mai putin .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de fructe:

Crusta


Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili .


Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol.


Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege putin.


Turnam biscuitii in tava si presam bine ridicand usor si pe margini. Dam la frigider pana cand pregatim restul compozitiei.


Umplutura


Impartim toate ingredientele pentru umplutura in doua partie egale ( eu am folosit 500 gr branza quark si 250 gr branza de vaci ).Am optat pentru a pregati cate jumate fiindca mi-a fost teama sa nu lasa branza zer dup ace o amestec cu zaharul.


Zdrobim branza bine cu blenderul sau cu o furculita , adaugam jumate din zahar si aromele pe care le doriti. Eu am vrut rom dar se poate folosi vanilie, scortisoara , coaja rasa de portocala etc.


Omogenizam totul foarte bine, gustati ,poate mai trebuie zahar ca sa fie pe placul vostru.


Scoatem tava cu crusta din frigider si punem branza .


Punem din nou la frigider si pregatim jeleul:


Intr-o cratita punem coacazele (fructele) impreuna cu zaharul si le incalzim pana cand se dezgheata si se inmoaie putin .


Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece , si adaugam peste fructele incalzite. Atentie sa nu fiarba . Lasam putin sa se racoreasca si turnam ¾ din el peste branza deja pusa in tava . Cee ace ramane din jeleu il pastram la temperature camerei , la loc caldut ca sa nu se inchege.


Dam la frigider si lasam vreo 2 ore, sau pana cand se intareste jeleul. Daca aveti loc la congelator se poate pune acolo , timpul de asteptare va fi mai scurt.


Cand jeleul este tare pregatim restul de branza la fel ca si prima parte a umpluturii si punem deasupra jeleului. Nivelam , turnam restul de jeleu si dam din nou la frigider . Deasupra puteti pune fructe sau frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 08:56

mihaelar63 1

27.03.2015, 12:14

Ce deliciu

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 14:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine fara coacere