Prajitura cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 25 Ian 2010 | 4898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr caise uscate taiate marunt
  • 200 gr migdale macinate
  • 100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • 200 gr alune macinate
  • 50 gr curmale taiate marunt
  • rom, vanilie, vf sare
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

25.01.2010, 21:53

trebuie sa fie buna cu atatea fructe combinate!

nyana 1

25.01.2010, 22:01

Bucataria_Portocalie 1

26.01.2010, 09:32

Este foarte buna! Atat sa aveti grija daca o preparati, sa nu va speriati daca a doua zi este tare, se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde. Ea este mult mai buna peste cateva zile (asa mi-a zis cine mi-a dat reteta) dar s-a terminat prea repede sa vad daca asa e.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata