Tarta cu ananas si capsuni

de Panacris in Prajituri, 17 Apr 2015 | 1087 vizualizari

 

O minunăție de tartă, rapidă, ieftină și gustoasă;) ce se cere repetată ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU TARTĂ:
  • Făină albă de grâu 100 g,
  • Zahăr pudră 65 g,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Nuci măcinate 65 g,
  • Unt grăsime 68 % 65 g.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Lapte 400 ml,
  • Budincă de căpșuni Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr 3 linguri,
  • Ananas bucăți 1 conservă de la SunFood,
  • Căpșuni proaspete 300 g,
  • Tort Gelee ( gelatină roșie) de la Dr Oetker 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas si capsuni:

Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, se frâmăntă aluatul până se înglobează toate ingredientele. Se unge o formă de tartă, (cu diametrul 26 cm), cu puțin unt sau se tapetează cu foaie de pergament, se dă tarta la copt la 200 g în cuptorul electric sau la treapta 3 în cel cu gaz, cca. 12-15 minute, se scoate din cuptor după ce a trecut testul scobitorii și se lasă la răcit.


Pentru cremă se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se toarnă în tarta răcită.


Fructele din conservă și cele proaspete se așează după preferința voastră. Gelatina se dizolvă în sucul rămas de la conserva de ananas, se adaugă 2-3 linguri de zahăr și se pune la fiert, după primul clocot se dă deoparte, lăsându-se la răcorit.


Se adaugă peste fructele din tartă începând din mjiloc spre exterior. Tarta se dă la rece ptr minim 3 ore, cel mai indicat ar fi până a doua zi. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

17.04.2015, 20:20

Vreau si eu o bucatica

Panacris 1

17.04.2015, 20:36

Rocsi, Dia s-au duuss de mult Am luat-o pe urmele lui Medi, postez expirate )

mirela0911 1

18.04.2015, 14:55

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici