Tort cu mascarpone si zmeura

de Xandrinne in Torturi, 9 Feb 2014 | 2711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat din 3 oua (si 90 g zahar, 75 g faina, 15 g cacao: ouale mixate cu zaharul si un praf de sare, timp de 20 de minute; inglobata mai apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, cu miscari usoare, de jos in sus; copt la 180 de grade cca 25 minute, sau pana trece testul scobitorii),
  • 250 g mascarpone,
  • 150 g smantana,
  • 250 g frisca,
  • 300 g zmeura,
  • 200 g zahar,
  • 15 g gelatina.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si zmeura:

Am oprit putina zmeura pentru decor, iar restul fructelor le-am facut piure, cu ajutorul unui blender. Am pus gelatina la hidratat, in apa rece, cca 10 minute. Am pus vasul cu gelatina la bain marie, pana s-a lichefiat gelatina. Am lasat la racorit.

Am amestecat mascarponele cu zaharul si smantana si am impartit compozitia in doua. In jumatate am adaugat piureul de zmeura. Am adaugat gelatina (ajunsa intre timp la o temperatura suportabila la deget), cam 1/3 in compozitia alba si restul in cea roz; am amestecat bine. Am impartit frisca in doua si am adaugat-o in cele doua compozitii.



Pe un platou am pus blatul si in jurul lui inelul formei detasabile pentru copt. Daca doriti, insiropati blatul, eu am folosit zeama de compot. Am pus apoi cu lingura cele doua compozitii, alternativ 1 lingura compozitie alba, o lingura compozitie roz. Am nivelat si am dat tortul la rece, cca 3 ore.


Am inlaturat apoi inelul formei de copt si am decorat cu zmeura si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ina 1

09.02.2014, 20:39

Vaaai, ce frumos este!

Rocsi 1

09.02.2014, 20:58

Ce frumos, dar cat de bun

Xandrinne 1

09.02.2014, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale