Desert tort halba cu bere blonda

de claudiaO in Torturi, 18 Sep 2018 | 3020 vizualizari

 

Nu se putea sa trecem cu vedera impinirea a 37 de ani ai sotului meu, fara sa marcam momentul.
Cum altfel, decat cu o petrecere intre prieteni si un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • crema mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata 52% cacao (de la Lidl)
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • crema mousse de ciocolata alba si lime:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana de frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 2 limette (coaja rasa+zeama dupa gust)
  • Sirop - limonada
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort halba cu bere blonda:

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata in smantana incalzita. Dam la rece, apoi batem cu mixerul impreuna cu crema mascarpone.

Pentru crema de lime, topim ciocolata alba in smantana incalzita, dam la rece, apoi amestecam cu mascarpone. Adaugam coaja de la 2 limette si zema din ele, dupa gust, ca sa obtinem o crema acrisoara.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3. Insiropam fiecare blat cu limonada si umplem cu crema, alternand lime, cioco, lime.

Deasupra glazuram torul cu ciocolata topita cu o lingura de smantana si nivelam.

Halba de bere este facuta din blat de rulada si umpluta cu cremele de mai sus. Pe exterior am pus crema de lime amestecata cu colorant galben, iar deasupra frisca. Codita dintr-un covrig :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort halba cu bere blonda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata