Pizza casei

de Xandrinne in Pizza, 12 Oct 2013 | 631 vizualizari

 

Asta e combinatia de ingrediente care ii place sotului meu :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml faina,
  • 150 ml apa,
  • drojdie proaspata (cat o nuca),
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • sos de rosii,
  • 200 g salam,
  • 150 g muschi,
  • 1 fir cabanos,
  • branza rasa (cas pus cu sare, pentru iarna), dupa gust,
  • cascaval ras,
  • 2 ardei grasi rosii,
  • 2-3 rosii,
  • 1 ou,
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate de ora, la loc cald, ferit de curent.

Taiem cubulete salamul si muschiul, feliem cabanosul, radem branza, cascavalul, feliem rosiile, taiem julienne ardeii.

Intindem foaia de aluat in tava unsa cu ulei. Punem peste aluat sos de rosii (eu acopar bine foaia cu sos, caci asa e comanda :D); in sos obisnuiesc sa pun si niste oregano. Presarem peste aluat cubuletele de de salam si muschi, presaram branza, feliile de cabanos, feliile de rosii si fasiile de ardei. Turnam peste pizza oul batut (v-am zis, asa e comanda), stropim cu sos de rosii, presaram cascavalul ras si coacem 25-30 de minute (in functie de cuptor).

Pe final adaugam frunzulite de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pizza casei-0
Pizza casei-1

COMENTARII (10)

Xandrinne

Xandrinne 1

13.10.2013, 08:01

FlaviaD

FlaviaD 1

13.10.2013, 16:19

Lia_

Lia_ 1

13.10.2013, 23:34

asta e alta bunacoine ca m-am apucat de citit de sus in jos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!