Prajitura de post cu morcovi si mere

de Xandrinne in Prajituri, 14 Apr 2014 | 3393 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost sarbatoare mare, am pregatit ceva dulce, pentru Florii: o prajiturica de post, aromata si usor de facut. Reteta o am de la cumnata mea. Felicit toti sarbatoritii de ieri!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei (folositi aceeasi cana pentru ingrediente, cea pe care am utilizat-o eu are 250 ml),
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana morcov ras,
  • 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie, sau putin otet,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde;
  • mere, curatate de coaja si date pe razatoarea cu ochiuri mari, stropite cu putina zeama de lamaie (eu cred ca am pus vreo 10 mere, mai maricele, voi puneti cate doriti, in functie de cat de gros vreti stratul de mar);
  • zahar, puneti dupa gust, eu am pus doar 2 linguri, pentru ca merele au fost dulci,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu morcovi si mere:

Amestecam uleiul, zaharul, zaharul vanilat si morcovul ras, intr-un bol, timp de 10 minute, cu un tel in forma de para sau o lingura de lemn; in final obtinem o compozitie semi-lichida.


Adaugam apoi praful de copt si bicarbonatul stins, apoi faina; pentru ca am ajuns la faza "cat cuprinde", puneti faina cate putin (cateva linguri o data) si amestecati pentru incorporare. Cand ajugeti la un aluat care curge mai greu si trebuie intins in tava cu lingura, va opriti din adaugatul fainii.

Opriti putin aluat (cat o nuca), la care mai adaugati faina cat sa-i ingroase consistenta, sa-l puteti da pe razatoare.


Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt; cum am zis, il intindem cu lingura. Amestecam merele rase cu zahar si cu scortisoara si le repartizam peste aluatul cu morcov. Radem deasupra bucatica de aluat de care am vorbit mai sus si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 35 de minute. Va dati seama cand e gata, daca se desprind marginile prajiturii de hartia de copt, daca trageti usor de hartie.


Rece, o pudrati cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu morcovi si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

14.04.2014, 16:42

buna rau

Rocsi 1

14.04.2014, 20:43

Cred ca a iesit tare buna

Xandrinne 1

15.04.2014, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29