Muffins cu budinca

de Xandrinne in Prajituri, 2 Feb 2014 | 5595 vizualizari

 

O reteta preluata de pe blogul Bucatareselor vesele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 150 g margarina/unt,
  • 170 g zahar,
  • 3 oua,
  • 150 g faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 1/2 plic praf de budinca (eu am folosit de vanilie),
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml lapte.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu budinca:

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca.

Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe rand cele trei oua, adaugam praful de copt si apoi faina.

Pregatim o forma de briose (daca aveti, folositi hartiute pentru briose/muffins, daca nu ungeti forma de briose cu unt). Punem in fiecare compartiment al formei/ hartiuta pentru briose cate o lingura de compozitie, apoi o lingura cu budinca racita, apoi iar putin aluat (sa nu depasiti 3/4 din inaltimea hartiei de copt, pentru a le lasa brioselor loc de crescut).

Coacem 20-25 de minute la foc redus; facem proba scobitorii, daca e scobitoarea iese curata, scoatem briosele din cuptor si le lasam la racit.

Indepartam cosuletele de hartie si le decoram dupa plac. Eu le-am picurat cu miere de albine, "colorata" cu putina cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale