Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.
Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.
Incingem cuptorul.
Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.
Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.
Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.
Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.
Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna !
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro