Tarta cu ciocolata

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Mar 2014 | 8409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g ciocolata (de preferat neagra)
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.


Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.


Incingem cuptorul.


Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.


Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.


Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.


Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.


Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lavinia 1

30.03.2014, 15:33

frumoasa

anca_rm 1

31.03.2014, 15:41

cat de buna este , la favorite cu ea

ank11 1

01.04.2014, 17:16

... vreau sa o incerc pt ca e usor de facut si arata delicios....sper sa imi iasa....dar sa se termine postul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata