Tarta cu ciocolata

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Mar 2014 | 8186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g ciocolata (de preferat neagra)
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.

Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.

Incingem cuptorul.

Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.

Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.

Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.

Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata-0
Tarta cu ciocolata-1
Tarta cu ciocolata-2

COMENTARII (29)

 Lavinia

Lavinia 1

30.03.2014, 15:33

frumoasa

anca_rm

anca_rm 1

31.03.2014, 15:41

cat de buna este , la favorite cu ea

ank11

ank11 1

01.04.2014, 17:16

... vreau sa o incerc pt ca e usor de facut si arata delicios....sper sa imi iasa....dar sa se termine postul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!