Budinca de ciocolata la cuptor

de xana in Prajituri, 17 Aug 2013 | 1615 vizualizari

 

Nu am crezut niciodata ca dintr-o greseala va iesi ceva atat de bun! V-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 150 gr crema de branza
  • 150 gr zahar tos
  • 50 gr zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml cafea neindulcita
  • 1 praf sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciocolata la cuptor:

Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste albusuri, fara a ne opri din mixat.


Frisca se pune si ea pe foc pana da in clocot, apoi ii adaugam ciocolata si cacaua, lasam deoparte 1 minut sau 2 si amestecam bine pana cand cacaua se incorporeaza si ciocolata se topeste. Lasam 5 minute la racit si adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia, romul, faina si praful de copt.


Incorporam albusurile in ciocolata, prima data jumatate din cantitatea de albusuri si amestecam energic sa se omogenizeze bine, apoi restul il amestecam mai usor ca sa nu pierdem tot aerul din albusuri.


Compozitia se pune in tava mai adanca si turnam deasupra cafeaua, sa acoperim cat de cat toata suprafata(sa nu ramana mai multa intr-un singur loc).


Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute(sau pana cand, la introducerea unei scobitori aceasta va iesi cu firimituri umede si nu compozitie lichida).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciocolata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

xana 1

18.08.2013, 20:49

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:40

xana 1

20.08.2013, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii