Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 12 Mai 2015 | 4210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • biscuiti simpli
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • cacao neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata:

Crema:


Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.


Pentru sirop amestecam laptele rece cu cacaoa Nesquik.


Am folosit o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati. Crema am impartit-o in 3.


In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti ce i-am insiropat usor pe ambele parti. Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru macar 1 ora.


Cel mai bine se taie a doua zi.


Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana frisca devine ferma si pufoasa.


Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu un strat de frisca si pudram cu cacao. Se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kytz 1

05.05.2018, 10:41

Foarte bună!

Rahela Velicu 1

05.05.2018, 12:12

Delicioasa!

Ancutsa 1

05.05.2018, 21:43

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Betiva"