Chutney de mere si pere

de Xandrinne in Sosuri, 16 Mar 2019 | 149 vizualizari

 

E prima oara cand testez acest preparat si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii si legume. Textura sa poate varia; eu am pregatit o varianta mai grosiera.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 150 g zahar brun,
  • 100-120 ml otet,
  • 1 kg mere si pere,
  • Pentru nota picanta:
  • 1-2 ardei iuti,
  • 1 bucatica de ghimbir,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare, dupa gust,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de turmeric,
  • un praf de piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere si pere:

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si mai calesti putin. Adaugi fructele, zaharul si otetul si pui si 1/2 pahar cu apa. Lasi sa dea in clocot, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase adaugi scortisoara, turmericul si sarea, eventual putin piper. Amesteci si mai lasi sa scada lichidul; dupa cca 30 de minute verifici consistenta si opresti focul. Pui sosul in borcane dupa ce se mai raceste. Se poate pastra la frigider, pana in momentul servirii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

17.03.2019, 10:10

Interesant!

mirela0911 1

17.03.2019, 16:13

Cred ca este foarte aromata!

Rocsi 1

17.03.2019, 20:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici