Chutney de mere si pere

de Xandrinne in Sosuri, 16 Mar 2019 | 6989 vizualizari

 

E prima oara cand testez acest preparat si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii si legume. Textura sa poate varia; eu am pregatit o varianta mai grosiera.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 150 g zahar brun,
  • 100-120 ml otet,
  • 1 kg mere si pere,
  • Pentru nota picanta:
  • 1-2 ardei iuti,
  • 1 bucatica de ghimbir,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare, dupa gust,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de turmeric,
  • un praf de piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere si pere:

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si mai calesti putin. Adaugi fructele, zaharul si otetul si pui si 1/2 pahar cu apa. Lasi sa dea in clocot, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase adaugi scortisoara, turmericul si sarea, eventual putin piper. Amesteci si mai lasi sa scada lichidul; dupa cca 30 de minute verifici consistenta si opresti focul. Pui sosul in borcane dupa ce se mai raceste. Se poate pastra la frigider, pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post, din pufuleti