Picanteria lui Andi

de Dulcyca in Sosuri, 27 Aug 2015 | 844 vizualizari

 

Reteta Picanteria a colegului drag Andi

 

INGREDIENTE

  • semințe de mac
  • piper diverse culori, boabe zdrobite
  • cuișoare zdrobite
  • cardamon zdrobit, cu tot cu coji
  • ulei de cînepă
  • oțet balsamic
  • branza de burduf
  • praf de curry
  • praf de usturoi sau 2-3 catei de usturoi
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picanteria lui Andi:

În tigaia pe foc potolit, cîte 2 lingurițe de:

- semințe de mac

- piper diverse culori, boabe zdrobite

- cuișoare zdrobite

- cardamon zdrobit, cu tot cu coji.

Lăsati un pic să se pîrguiască, apoi se toarna putin ulei (ulei de canepa, indicat).

Cînd semințele incep să pocnească-n ulei, se adauga cam jumătate de căpățînă de usturoi, feliat subțire și cam o lingură de felii de ardei iute.

Cînd usturoiul începe să se rumenească, adăugati și amestecati masala (praf de curry) cam o lingură jumate. Folositi ”butter chicken masala”.

Umeziti cu oțet balsamic, amestecati să se mai îngroașe.

Adăugati unt, să se mai înmoaie conglomeratul format.

Se adauga 3 linguri de ”hot curry paste”.

Ar merge si bulion, eventual amestecat cu boia de ardei iute.

Rezultă o pastă-conglomerat care vine în final frecată cu un bulgăre de brînză de burduf cît pumnul.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Picanteria lui Andi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Condimentul chinezesc Five -spice