Rosii umplute cu ficatei

de Xandrinne in Ficat, 26 Aug 2019 | 3316 vizualizari

 

După o rețetă marca Horia Vârlan. Yummy!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă de ficăței de pasăre,
  • roșii,
  • 1 ceapă,
  • 4 căței de usturoi,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 și 1/2 lingură făină,
  • pătrunjel verde,
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriță zahăr,
  • sare,
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficatei:

Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după gust. Iei ficățeii de pe foc și după ce se răcoresc puțin îi tai cubulețe, nu prea mari. Amesteci apoi ficățeii pesmetul, făina și pătrunjelul tocat. Speli roșiile, le tai un căpăcel și apoi le scobești, cu ajutorul unei linguri. Miezul roșiilor îl păstrezi pentru sos. Presari peste roșii puțină sare și le lași pe o farfurie, cu ”gura” în jos, să se scurgă. Între timp călești în puțin ulei miezul de roșii, împreună cu 2 căței de usturoi. Scoți mai apoi usturoiul, pui zahărul și pasta de tomate, potrivești gustul de sare și piper și mai lași să fiarbă, un clocot-două. Umpli roșiile cu compoziția de ficăței și le așezi într-un vas termorezistent, peste sosul pe care l-ai pregătit anterior. Dai vasul la cuptor pentru cca 25 de minute.

 

TIPS-URI

1

Dacă îți rămâne compoziție, o poți congela, pentru o viitoare porție de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de lapte