Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui

de merisor in Ficat, 31 Iul 2013 | 3867 vizualizari

 

Tare mult m-a incantat reteta Patriciei cu ficatei de pui inveliti in bacon, asa ca am prestat-o si eu numai ca am adaugat si dovlecel. Au iesit foarte, foarte buni!
Multumesc, Patricia pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 dovlecel crud
  • 200 gr bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Ketchup
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui:

Mai intai spalam si curatam ficateii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare, dar nu mai mult de 5-10 minute pana ating punctul de fierbere si isi schimba culoarea.

Apoi scurgem apa, ii clatim cu apa putin calduta si ii lasam la scurs intr-o sita.

Feliem baconul cat de subtire putem.

Dovlecelul il curatam de coaja si il feliem pe lung tot cat de subtire putem.

Punem putina apa cu sare la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, introducem feliile de dovlecel si le lasam 5 minute apoi le scoatem intr-o sita la scurs si la racit.

Cand se racesc toate, condimentam ficateii cu piper, sare si boia dulce, asezam feliile de dovlecel peste cele de bacon si rulam peste 1 sau 2 bucati de ficatei.

Prindem cu scobitori la capete si asezam rulourile in forme de briose.

Dam la cuptor pentru 40 de minute la 175 grade.

Pe parcurs, am mai scos din cuptor si am turnat peste ficatei, lichidul ce s-a format de la dovlecel si bacon, cu ajutorul unei lingurite, pentru a nu se arde ficatul prea rau la suprafata.

Cand am oprit cuptorul, am uns ficateii cu putin ketchup picant si am mai lasat cateva minute la cuptor cu focul stins.

Am servit alaturi de pilaf si rosii proaspete.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui ketchupul cu felii de rosii proaspete, punandu-le deasupra ficateilor cu 5 minute inainte de oprirea cuptorului.

2

Se pot pune printre ficatei, graunti de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Valclaudia 1

31.07.2013, 20:56

am ajuns cam tarziu, stiu! Nu mai cer dar pot sa apreciez, nu-i asa?

merisor 1

31.07.2013, 22:03

Va multumesc pentru aprecieri!

Cris2711 1

01.08.2013, 18:59

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!