Desert cu prune, miere si lavanda

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2309 vizualizari

 

* rețete de vară
 

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cana lapte degresat incalzit,
  • 3/4 lingurita muguri proaspeti de levantica/3 linguri de sirop de levănțică ( în cazul meu),
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingurita amidon de porumb,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu prune, miere si lavanda:

Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei).

Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma de para. Punem laptele din nou la fiert; fierbinte il turnam peste amestecul cu galbenus, treptat. Amestecam.

Cand se ingroasa il dam la rece cca o ora, adaugand si vanilia. Eu am mai pus amestecul putin pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat ca o budinca, apoi l-am dat la rece.

Feliem cateva prune. Ale mele, fiind mici, le-am taiat in jumatate. Turnam intr-o tava crema, punem deasupra feliile de prune, presaram putin zahar (2 linguri) si dam la cuptor cam 7 minute, cat sa se caramelizeze zaharul.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu prune, miere si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si bezea