Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2017 | 1386 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"
 
Asa, ca de 1 decembrie...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 450 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • sare si piper, dupa gust
  • marar tocat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si ciuperci:

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si framantam, pana obtinem un aluat molcut, care nu se lipeste de degete (Daca vi se pare ca nu se leaga, adaugati 2 linguri de lapte). Infoliem aluatul si-l dam la frigider, pentru cel putin 30 de minute.


Amestecam branza cu smantana si cu ouale batute. Potrivim gustul de sare. Eu am pus si putina nucsoara.


Calim usor ciupercile taiate bucati in putin unt. Asezonam cu marar, tocat, si cu sare, piper. Le adaugam, cand sunt racite, in compozitia cu branza. Amestecam usor.


Scoatem aluatul din frigider si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie, pe blatul de lucru infainat. Transferam foaia de aluat intr-o forma de tarta, unsa cu unt, apasand usor, ca sa se muleze aluatul pe peretii tavii. Intepam din loc in loc, cu o furculita.


Turnam peste aluat compozitia de branza si nivelam.


Coacem pana se rumeneste tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

27.11.2017, 09:14

Xandrinne 1

27.11.2017, 17:17

dantes 1

01.12.2017, 10:21

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac, ciuperci si branza de vaci