geobucataras

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 09.01.2014

RETETE24
PRIETENI58
Retete

Gogosari in sos

In Zacusca la 23 Sep 2015

Spalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam pana se dizolva toate ingredientele, lasam sa fiarba aprox 10 min la foc mic dupa care incepem sa punem...

tort cu biscuiti si budinca

In Prajituri la 12 Apr 2015

Biscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand   prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in budinca si mai lasam un minut pe foc amestecand continuu, cand e gata o turnam in ce forma dorim noi...

File pangasius - pane

In Peste la 22 Feb 2015

Pestele il taiem cum dorim noi si il punem pe un servet de bucatarie sa absoarbe apa, intre timp batem ouale cu sare si piper iar intr-o farfurie amestecam faina cu pesmet. Luam cate o bucata de peste ce o tavalim prin faina cu pesmet si prin ou dupa care punem la prajit .

Pastai prajite

In Mancaruri de post la 16 Feb 2015

Pastaile le curatam de codite,le spalam bine, dupa care le punem intr-o oala la fiert cu putina sare,cand au fiert le scoatem afara le lasam la racit si le taiem in bucati mai mici.Intr-o tigaie punem ceapa la calit in ulei, cand ceapa sa calit punem pastaile, usturoiul pisat si mai lasam cateva...

Ciulama de pui

In Pui la 31 Ian 2015

Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul. Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam sa fiarba. Cand a fiert carnea facem ingrosala pentru ciulama. Intr-un castron punem faina, dupa...

Carne la ceaun

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2015

Carnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se prajeste  carnea un pic in ulei, noi nu am prajit-o prea tare sa nu se usuce.

Macaroane cu sos si carnita

In Paste la 21 Ian 2015

Pentru inceput tocam ceapa foarte marunt, la fel si ardeii si rosiile, punem la calit toate legumele in foarte putin ulei aprox 2 linguri. Adaugam carnea, vinul si apa, cand incepe sa fiarba punem delicatul, piperul, dupa ce a mai scazut putin punem si foile de dafin. Intre timp punem...

Macaroane cu pesmet

In Paste la 29 Oct 2014

Macaroanele le punem la fiert. Intre timp prajim pesmetul in ulei, dar amestecam continuu in el sa nu se arda, il lasam pe foc pana devine auriu. Dupa ce au fiert macaroanele le dam sub un jet de apa. Intr-o oala punem macaroanele, pesmetul si zaharul, amestecam conntinuu vreo 3-5 min....

Piure de cartofi cu carnita si sos

In Porc la 23 Iul 2014

Carnea de porc o taiem cubulete mici si o punem la fiert unde o lasam sa fiarba aprox 20-25 min. Intre timp taiem ceapa ff marunt si ardeiul. Dupa ce s-a fiert carnea o punem intr-un pic de ulei la prajit doar cat sa se rumeneasca un pic nu prea tare, cand s-a prajit punem ceapa cu ardeiul sa...

Desert rulada cu crema la rece

In Prajituri la 5 Mai 2014

Separam ouale, batem albusurile cu zaharul si esenta pana devin spuma, iar dupa aceea cu o lingura de lemn incorporam galbenusurile si faina, amestecand de sus in jos foarte usor. Dupa ce am terminat de facut aluatul, pregatim tava pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina, turnam...

Varza calita

In Porc la 29 Ian 2014

Varza o taiem fidelute subtiri, subtiri, dupa aceea punem ceapa la calit in ulei, unde adaugam si varza si lasam  2 min  la inabusit cu capacul pus, iar dupa ce au trecut cele 2 min punem apa cat sa acopere varza si adaugam si costita spalata bine ( eu am pus costita la fiert inainte de...

Ciocanele de pui pe pat de legume

In Pui la 23 Ian 2014

Carnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea. Presarati cu sare, piper , oregano si busuioc. Foile de dafin le asezam si pe ele in tava, iar...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de legume la 22 Ian 2014

Eu tocanita am facut-o in ceaun, deci ceapa taiata foarte marunt o punem la calit in putin ulei dupa care punem ciupercile curatate si taiate cuburi (eu am avut puse la congelator) si lasam sa se caleasca un pic, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile si lasam sa fiarba la foc mediu....

Ciorbita ardeleneasca

In Ciorbe la 21 Ian 2014

Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine. In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si  ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a...

Friptura de porc cu cartofi condimentati

In Porc la 19 Ian 2014

Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se...

Supa cu galuste de gris

In Supe la 17 Ian 2014

Toate legumele se curata,ceapa se taie in 4, morcovul se taie fasii mai groase iar telina cu patrunjelul cuburi mai mari (eu am avut telina si patrunjel pus la lada). Punem toate legumele in  aprox 5 litri de apa la fiert impreuna cu carnea. Cand toate legumele au fiert strecuram zeama...

Ciorba de legume cu oase proaspete de purcel

In Ciorbe la 16 Ian 2014

Curatam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute, dupa care adaugam bulionul, sarea ,piperul si lasam sa mai fiarba 20 de minute....

Turte

In Piine la 16 Ian 2014

Pentru inceput cernem faina, in mijloc facem o gropita in care turnam drojdia care este dizolvata in apa calduta si sarea. Se amesteca bine dupa care adaugam apa si framantam. Dupa ce am framantat lasam la dospit, sa creasca. Dupa ce a crescut rupem in bucati aluatul pentru turte, dar il mai...

Tocanita de legume cu aripioare de pui

In Pui la 15 Ian 2014

Pentru inceput curatam toate legumele si dam prin razatoarea mica ceapa, morcovul si rosiile ,iar ardeul il taiem cubulete, carnea o spalam si putem taia aripioarele in doua, eu asa am facut. Punem uleiul la incins, nu foart mult ca iese prea grasa, tocam toate legumele ,dupa care adaugam...

Papara ca la tara

In Porc la 13 Ian 2014

Taiem slanina,kaiserul si ceapa,dupa care punem slanina si kaiseru  la prajit un pic eu am pus ulei numai cat am uns tava, cand sa calit un pic slanina si kaiseru adaugam ceapa si mai lasam la calit 2 min, intre timp spargem oaule si le batem bine, dupa ce am batut oule le turnam peste...

Tocanita de pui cu galuste

In Pui la 12 Ian 2014

Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete .Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de pui taiat fasii sau cubulete ,dupa care adaugam apa cat sa acopere carnea la foc mediu si punem sare...

Ciorba de varza cu costita afumata

In Ciorbe la 12 Ian 2014

Pentru inceput taiem varza iar dupa aceea,  curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si ardeul,iar dupa ce s-au calit punem varza si un pic de apa aprox.300 ml apa  calduta si lasam asa sa...

Tarta cu fructe

In Prajituri la 9 Ian 2014

Separam ouale, batem bine albusurile cu mixerul dupa care adaugam zaharul si esenta. Dupa ce am amestecat toate astea cu o lingura, incorporam ouale si faina. Dam la cuptor bine incins ptr aprox. 15-20 min. Intre timp preparam budinca cu indicatiile date pe pachet si o turnam fierbinte...

Tort cu blaturi de casa,foarte bun,foarte gustos

In Torturi la 9 Ian 2014

Pregatirea blatului: Separam ouale dupa care batem cu mixerul albusurile bine pana se fac spuna,se adauga zaharul si esenta si se bate in continuare spuma pana devine un pic mai tare. Cu o lingura de lemn adaugam treptat galbenusurile , de sus in jos,dupa ce am adaugat galbenusu tot cu...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 23.09.2015

Gogosari in sos

publicat la 12.04.2015

tort cu biscuiti si budinca

publicat la 22.02.2015

File pangasius - pane

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Kinder

Voturi:20

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]