Supa cu galuste de gris

de geobucataras in Supe, 17 Ian 2014 | 3222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui
  • 3 morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina si o radacina patrunjel
  • 2 cuburi gaina si unul de legume
  • sare,piper
  • 5 l apa
  • Pentru galuste avem nevoie de:
  • 3 oua casa
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • sare
  • gris aprox.14 linguri rase
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Toate legumele se curata,ceapa se taie in 4, morcovul se taie fasii mai groase iar telina cu patrunjelul cuburi mai mari (eu am avut telina si patrunjel pus la lada).

Punem toate legumele in  aprox 5 litri de apa la fiert impreuna cu carnea.

Cand toate legumele au fiert strecuram zeama in alta oala si punem din nou pe foc unde adaugam cuburile de gaina si legume, sarea si piperul si  lasam sa fiarba.

Intre timp preparam galustele astfel:batem oale cu sarea si cu praful de copt ,dupa care adaugam in ploaie cate o lingura de gris pana ce compozitia iese mai groasa ca smantana.

Am terminat de facut compozitia iar cu o lingura formam galustele; lingura trebuie tinuta cateva sec tinuta in zeama de la supa, cand facem galustele luam oala de pe foc,dupa ce am pus toate galustele punem din nou oala pe foc cu capacul  pus.

Cand incepe sa fiarba punem jumatate de ceasca de apa rece, dupa care  lasam sa fiarba aprox 10 min dar la foc mic.

La urma tocam patrunjel si presaram peste supa.

Cand am facut acum supa am folosit aripioare de pui dar de obicei folosesc pulpe de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant