Ciorbita ardeleneasca

de geobucataras in Ciorbe, 21 Ian 2014 | 6352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucatale oase afumate
  • o ceapa mare
  • o radacina patrunjel
  • 1|2 telina
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu si unul verde
  • 5-6 cartofi
  • un cub legume
  • bors magic de legume o lingura jumate
  • o lingura jumate de bulion
  • sare, piper
  • ulei
  • tarhon la otet
  • 400 gr smantana 20 % grasime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita ardeleneasca:

Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine.

In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si  ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a fiert 15-20 min adaugam ardeii, cartofi, telina si patrunjelul taiate cubulete in ciorba si lasam sa fiarba,cand sunt aproape fierte toate legumele adaugam bulionul, sarea, piperul si cubul de legume.

La sfarsit cu 5 min de a lua ciorba de pe foc adaugam borsul magic si tarhonul taiat marunt.

Dupa ce am luat ciorba de pe foc o lasam 5 min in care separat intr-o oala frecam foarte bine smantana , dupa care adaugam cate un polonic de zeama si amestecam continuu,punem aprox 6-7 polonice de zeama, iar cand am terminat de pus ccele 7 polonice de ciorba in smantana o turnam peste restul de ciorba si amestecam foarte bine.

Iese o bunatate de ciorba.

TIPS-URI

1

Merge perfect cu ceapa rosie frecata cu sare si ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

22.01.2014, 09:07

mena29 1

22.01.2014, 10:56

Buna tare,ciorbita ta!

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:30

buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca