Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI356
Retete / Dulciuri

Dulceata de prune cu green sugar

In Dulciuri la 13 Sep 2016

Prunele se spala bine,se scot samburii,se taie cuburi si se pune intr-o oala impreuna cu gelifiantul si se lasa pana a doua zi. Se pune apa si se fierbe la foc mic circa 15 minute sau pana cand se ingroasa. Se pune in borcane curate,se inchid bine si se pun intr-o oala cu apa la foc mic...

Briose cu struguri

In Dulciuri la 12 Sep 2016

Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa. Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema. Adaugam faina amestecata cu...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 6 Sep 2016

Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara. -Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine  si se lasa sa se raceasca putin. -Se pune faina treptat,ouale,sare si...

Tort Steaua (1000 retete)

In Torturi la 5 Sep 2016

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat...

Prajitura din albusuri cu prune

In Dulciuri la 3 Sep 2016

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala. Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. O tava o tapetam cu...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 24 Aug 2016

Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara. Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca. Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa. Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate...

Pancakes cu nectarine si miere

In Dulciuri la 24 Aug 2016

Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul. Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac pasta. Turnam compozitia peste faina si punem treptat laptele pana cand avem un aluat mai gros. Se...

Crema de zahar cu coacaze

In Dulciuri la 9 Aug 2016

Ouale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta. Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine. Punem coacazele in compozitie. Intr-o craticioara topim zaharul pentru caramelizare(nu trebuie sa se arda) si cat e cald turnam repede in forma in care punem crema de zahar...

Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

In Dulciuri la 10 Iul 2016

Reteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul. Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la...

Prajitura din albusuri cu cacao si nectarine

In Dulciuri la 9 Iul 2016

Albusuriile se mixeaza cu praful de sare si treptat se adauga zaharul pana se bat spuma. Se pune coaja de lamaie si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Intr-o tava de ceramica punem hartie...

Inghetata cu cirese

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Ciresele se spala bine si se curata de samburi. Smantana se mixeaza cu zaharul si esenta pana devine frisca. Intr-o cutie alimentara se pune un strat din compozitie si unul de cirese,se repeta pana cand se termina compozitia. Se da la congelator pentru cateva ore. Se orneaza cu zeama...

Inghetata de vanilie

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand devine o crema. Treptat se adauga laptele,si 200 ml de smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si se ingroasa.Se da deoparte si se lasa...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2016

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal. Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert la foc mic pentru...

Gogosi cu lingura

In Dulciuri la 27 Iun 2016

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se amesteca. Aluatul trebuie sa fie usor grosut sa nu curga de pe lingura. Intr-un ceaun punem ulei la...

Prajitura pufoasa din albusuri cu cirese

In Dulciuri la 23 Iun 2016

Albusuriile se bat spuma timp de 5-10 minute cu un praf de sare,dupa care treptat se adauga zaharul. Amestecam faina cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,coaja de lamaie si portocala,esenta si uleiul. Se amesteca cu grija cu o paleta de jos in sus dupa care punem si ciresele...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 20 Iun 2016

Drojdia se dizolva cu zaharul si apa. Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde. Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe bucati din aluat pentru al intinde. Punem o forma rotunda,taiem in triunghiuri,punem bucatele de rahat...

Clatite cu banana in compozitie

In Dulciuri la 15 Iun 2016

Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam treptat laptele. Se pune la sfarsit uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala. Banana o pasam cu o furculita si o punem in compozitia de clatite, amestecam bine si daca...

Inghetata cu capsuni

In Dulciuri la 15 Iun 2016

Capsuniile se curata de codita, se spala sun jet de apa rece si se lasa la scurs. Iaurtul il punem in robotul de bucatarie,punem capsunile, putina miere si mixam pana devine o pasta. Turnam compozitia in recipiente pentru inghetata si dam la congelator pentru cateva ore. Pofta buna!

Panna cotta cu cirese

In Dulciuri la 2 Iun 2016

Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie. Se opresc 8 linguri din compozitia de...

Negresa din albusuri si ciocolata

In Dulciuri la 13 Mai 2016

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie. Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin....

Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare

In Dulciuri la 6 Mai 2016

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului. Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o...

Fursecuri colorate

In Dulciuri la 29 Apr 2016

Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou. Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste crema de unt,punem bomboanele si ciocolata. Amestecam cu mana,pana cand se amesteca ingredientele,nu...

Cartofi cu broccoli si rosii

In Dulciuri la 15 Apr 2016

Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute. Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli. Se pun...

Gogosi umplute cu dulceata

In Dulciuri la 17 Mar 2016

Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine. Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...

Pancakes cu finetti si banane

In Dulciuri la 2 Mar 2016

Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate. Ungem...

Tortul Martisor

In Dulciuri la 1 Mar 2016

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie. Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet. Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...

Checul Godina

In Dulciuri la 27 Feb 2016

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie. Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele. Intr-o tava de chec pune hartie de copt,turnam compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru...

Budinca de gris cu lapte si afine

In Dulciuri la 17 Feb 2016

Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Cand e gata se lasa sa se raceasca,dupa care se adauga esenta de vanilie si coaja e lamaie rasa si galbenusuriile si se amesteca bine....

Pancakes cu dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 15 Feb 2016

Faina se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si oul si coaja de portocala,se amesteca si treptat se pune apa minerala,se va face o compozitie mai groasa. Intr-o tigaie punem putin ulei,o ungem si o punem la incins. Cu un polonic formam clatitele mai mici si mai groase. Se prajesc pe...

Tort cu crema chantilly

In Torturi la 15 Feb 2016

Pentru pregatirea blatului: Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin. Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul...

Afisate 31 - 60 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]