Churros

de madi_marin in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 5225 vizualizari

 

Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.


Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.


Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.


Se rumenesc până devin aurii.


Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

madi_marin 1

06.04.2014, 09:43

fetele multumesc mult! sunt niste gogosele din aluat de ecler, doar ca sunt prajite si nu coapte! pudrate cu zahar sau servite cu sos de cioco...sunt delicioase

xana 1

06.04.2014, 11:01

adela_64 1

15.04.2014, 08:39

Wow ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaa! C de obicei dealtfel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"