kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI62
Retete / Conserve

Rosii intregi in bulion

In Conserve la 12 Oct 2011

In borcan de 800.gr am pus rosiile pe care le-am intepat cu un ac,ca sa nu crape la fiert.Peste am presarat 1/4 aspirina,am pus suc de rosii pana s-a umplut borcanul, putin busuioc(optional)si o jumatate de lingura cu sare. Am infiletat bine capacul si am pus borcanele la fiert, intr-o cratita cu...

Rosii uscate

In Conserve la 12 Oct 2011

Rosiile le-am spalat bine, le-am sters si le-am taiat felii rotunde, de vreo 3-4 mm. Le-am pus pe un gratar si le-am bagat in cuptor la foc mic si cu usa intredeschisa, aproximativ 4 ore. Dupa 2 ore le-am intors pe fiecare in parte si le-am lasat pana s-au uscat bine. Dupa ce s-au racit...

Zarzavat pentru ciorbe

In Conserve la 15 Sep 2011

   Legumele se curata,se spala.Morcovii,pastarnacul si telina(radacina)se rad,restul se toaca cu robotul.Se amesteca bine intr-un castron,se pun in caserole si se baga in congelator.    Cand il folosim ne ajutam de "spargatorul de gheata"sau de un cutit.  

Fasole pastai pentru iarna

In Conserve la 10 Sep 2011

   Spalam fasolea,indepartam codita(eu rup numai partea dinspre vrej)o rupem in 2 sau in 3,cum va place si o punem la fiert in apa cu sare.Cand e fiarta pe trei sferturi (3/4),oprim focul.Punem fasolea in borcane,apa in care a fiert peste,un sfert de aspirina deasupra,frunze de telina...

Pasta de ardei

In Conserve la 10 Sep 2011

Ardeii se spala,se inlatura cotoarele cu seminte,se taie bucatele si se dau prin masina de tocat carne.Se pun la fiert,pana scade zeama de 2 degete,se pune sare,se adauga bulion(asta daca doriti,dar eu il pun ca leaga pasta)mai lasam la fiert 10 min,dupa care punem pasta in borcane,presaram...

Rosii in bulion

In Conserve la 10 Sep 2011

   Alegem niste rosii sanatoase si tari(nu fff coapte)le oparim cateva secunde,le curatam de coaja,le taiem in doua,pe latime,si scoatem cat de multi samburi putem,dupa care le taiem cubulete si le asezam in borcane.Punem peste bulion(umplem borcanul)presaram putina aspirina zdrobita(eu...

Cum se face sucul de rosii cu ardei

In Bulion la 10 Sep 2011

Cum se face sucul de rosii. Rosiile si ardeii spalati bine,ii curatam de codite,cotoare(ardeii)le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de rosii,de 2 ori.Sucul il punem la fiert,pana scade de un deget.Spre sfarsit adaugam sare dupa gust.Se  pune sucul in sticle curate,in paturi pana...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 10 Sep 2011

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in...

Ardei iuti (taiati) la borcan

In Conserve la 7 Oct 2010

Se spala ardei iuti,se taia feliute sau bucatele mai mici,cu samburi cu tot pana la codita,se pun in borcane iar peste otet si sare (intr-un l de otet se dizolva o lg de sare. Simplu...

Zacusca cu fasole,gogosari si vinete

In Zacusca la 4 Oct 2010

Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti fasole mai veche,o puneti la inmuiat in apa rece cu o zi inainte).Ceapa,morcovii,gogosarii si vinetele(pe...

Sfecla rosie cu hrean pt.iarna

In Conserve la 29 Sep 2010

Sfecla se spala bine dupa ce i-am rupt frunzele si se fierbe in kukta 3 min.pe ceas dupa ce incepe sa"fluiere"si se da focul mai mic.Dupa ce se poate lua capacul kuktei,se scoate sfecla se lasa la racit dupa care se curata si se rade pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron incapator...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Retete preferate
Floricele cu gem

Voturi:11

Parfait de nugat

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]