CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE

de kamy in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 2530 vizualizari

 

Mi-era dor de ceva simplu...m-am cam saturat de frisca, gelatina, etc.....asa ca am facut un chec pufos, acrisor, numai bun langa o cana de lapte sau cafea.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr.zahar
  • 300 gr de faina
  • 150 ml suc de portocale
  • 50 ml.suc de lamaie
  • 100 ml.ulei
  • 2-3 lg.rasatura lamaie+portocala
  • 1 1\2 lg.praf de copt
  • 2 plic.zahar vanilat
  • dulce de leche
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE:

Batem bine albusurile.


Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam rasatura, amestecam cu o lingura, dupa care albusurile batute spuma, pe care le incorporam incet, amestecand de jos in sus.


Tapetam o tava de chec cu margaina si faina (sau hartie de copt), punem compozitia si o introducem in cuptorul incins ptr 35-45 min, la foc mediu (cu timpul si focul, fiecare se descurca...depinde de cuptor...testul scobitorii e de baza).


Se lasa checul la racit pe un gratar, dupa care se glazureaza cu dulce de leche.


Pofta buna!!!!




Sursa cu mici modificari.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

miremirc 1

06.02.2012, 14:08

Super super delicios !!! Fooarte pufos !

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:09

ce fain iivreau si eu

jolygina 1

22.12.2013, 11:13

bun bun si iar bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pinguin