Desert briose cu gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 33340 vizualizari

 

Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon. Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela… Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade. Am facut aceasta reteta care, ca si masura, are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt, ca sa puteti masura ingredinetele cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic de 140 grame
  • 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt)
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de lamaie
  • 3 cutii de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ¾ cutie de unt topit  sau ulei (eu am pus ulei de palmier)
  • gem de prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu gem de prune:

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza. Se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt, topiti-l putin sa fie moale.

Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung.

Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru 25-30 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu merisoare