Desert briose cu gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 16627 vizualizari

 

Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon. Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela… Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade. Am facut aceasta reteta care, ca si masura, are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt, ca sa puteti masura ingredinetele cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic de 140 grame
  • 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt)
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de lamaie
  • 3 cutii de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ¾ cutie de unt topit  sau ulei (eu am pus ulei de palmier)
  • gem de prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu gem de prune:

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza. Se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt, topiti-l putin sa fie moale.


Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung.



Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru 25-30 minute.


Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

zaharia_mihaela2005 1

22.02.2011, 18:21

ce bine arata

elena1988 1

22.02.2011, 20:03

adry88 1

16.06.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si gem de post