Paine fara framantare

de kamy in Piine, 29 Ian 2012 | 4723 vizualizari

 

Am dat peste reteta asta si tare ma bucur ,deoarece am scapat de ceea ce nu-mi placea deloc,atunci cand faceam paine in casa....de framantat.Painea este foarte gustoasa,coaja goasa,miezul putin umed si dens.O bunatate.Reteta am luat-o de aici http://paine-fermecata.wifeo.com/paine-fara-framantare.php

 

INGREDIENTE

  • 750 gr.faina pt paine 650,550
  • 2 lg.drojie uscata
  • 2 lg. sare
  • 600 ml.apa calda(dar nu fierbinte)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Intr-un castron de plastic punem faina,drojdia,sarea si adaugam apa,dupa care amestecam pana se omogenizeaza,cu mixerul,la care am pus paletele spirala.


Acoperim castronul cu folie pvc si lasam la loc cald 1.5-2 ore(depinde cat e de cald).


Incingem cuptorul la 240-250 ^C. Introducem in cuptor,vasul in care vrem sa coacem painea,care trebuie sa aibe neaparat capacul potrivit.Cand s-a incins cuptorul,scoatem vasul cu grija si turnam aluatul dospit(la mine si-a mait cam de 2 ori si ceva volumul).Punem capacul si bagam la cuptor pt.30-45 min(timpul depinde de cuptorul fiecaruia)dupa care,luam capacul ,micim focul si mai lasam 10-15 min.


Painea e gata daca atunci cand o batem la baza,suna a gol.Daca nu,se poate lasa ceva timp pe gratarul cuptorului.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

30.01.2012, 22:12

kamy
30.01.2012, 22:10

vladimireee...ma bucur ca ti-a placut asa de mult incat mi-ai "scalambait"mainile de 2 ori

diaconta 1

30.01.2012, 22:13

kamy
30.01.2012, 12:49

miha...da,groasa si crocanta
daca-i groasa nu-i bai daca ne rupem dintii

kamy 1

31.01.2012, 12:34

dia...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa