Paine fara framantare

de kamy in Piine, 29 Ian 2012 | 4886 vizualizari

 

Am dat peste reteta asta si tare ma bucur ,deoarece am scapat de ceea ce nu-mi placea deloc,atunci cand faceam paine in casa....de framantat.Painea este foarte gustoasa,coaja goasa,miezul putin umed si dens.O bunatate.Reteta am luat-o de aici http://paine-fermecata.wifeo.com/paine-fara-framantare.php

 

INGREDIENTE

  • 750 gr.faina pt paine 650,550
  • 2 lg.drojie uscata
  • 2 lg. sare
  • 600 ml.apa calda(dar nu fierbinte)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Intr-un castron de plastic punem faina,drojdia,sarea si adaugam apa,dupa care amestecam pana se omogenizeaza,cu mixerul,la care am pus paletele spirala.


Acoperim castronul cu folie pvc si lasam la loc cald 1.5-2 ore(depinde cat e de cald).


Incingem cuptorul la 240-250 ^C. Introducem in cuptor,vasul in care vrem sa coacem painea,care trebuie sa aibe neaparat capacul potrivit.Cand s-a incins cuptorul,scoatem vasul cu grija si turnam aluatul dospit(la mine si-a mait cam de 2 ori si ceva volumul).Punem capacul si bagam la cuptor pt.30-45 min(timpul depinde de cuptorul fiecaruia)dupa care,luam capacul ,micim focul si mai lasam 10-15 min.


Painea e gata daca atunci cand o batem la baza,suna a gol.Daca nu,se poate lasa ceva timp pe gratarul cuptorului.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

diaconta 1

30.01.2012, 22:13

kamy
30.01.2012, 12:49

miha...da,groasa si crocanta
daca-i groasa nu-i bai daca ne rupem dintii

kamy 1

31.01.2012, 12:34

dia...

-Marius- 1

18.12.2017, 06:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)