Baghete cu cereale

de Anastasia in Piine, 11 Ian 2011 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 30 gr. drojdie
  • 50 gr. unt
  • 20 gr. sare
  • 30 gr. zahar
  • 550 gr. apa (la cantar)

Cereale:

  • cate 2 linguri de seminte de bostan,
  • mac,
  • susan,
  • fulgi de ovaz le amestecati intr-o cana.

Umplutura:

  • miez de nuca cat o jumatate de pahar faramitat in bucati nu prea mari
  • prune uscate cat doriti eu am folosit doar la o paine cat o jumatate de cana taiate fisii
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu cereale:

Intr-un bol incapator cu apa calduta se dizolva drojdia cu zaharul, sarea si untul topit.

Se adauga cate putin din faina cernuta pana optinem un aluat destul de molicel, nu trebuie sa fie vartos asa ca sa nu va para suspect sa nu adaugati faina mai multa uneori merge chiar mai putin cu o mana de faina ce va ajunge pentru infainat masa atunci cand ve-ti aduna aluatul.

Framantati putin aluatul si lasati-l in bolul uns cu putin ulei si acoperit cu un prosop curat, pentru 30 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti de aier rece ( eu prefer sa-l las in microunda incalzita preventiv )

Impartiti aluatul in trei parti, mie mi-au iesit trei paini a cate 550 de gr.

intinde-ti fiecare bila de aluat cu diametrul de ~ 28 cm presarati peste el implutura sau de nuci, sau de prune si rulati-l, dandu-i o forma de baghet de lungimea dorita, depinde si de dimensiunea tavei de la cuptor.

ungeti baghetul pe partea de sus cu putina apa sau lapte si rulati-o inspre cerealele rasturnate pe masa dea lungul baghetei invelindu-i in asa fel fata cu cereale.

transferati baghetele intr-o tava unsa cu ulei.

Dospiti painea in cuptorul incalzit la 45 de gr. C ~ 20-30 de minute pana se dubleaza volumul.

Coaceti baghetele in cuptorul incins la 220 de gr. C ~ 25-30 de minute, trebuie sa monitorizati timpul in functie de cuptor.



Pofta mare !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

13.01.2011, 14:40

adry88 1

23.05.2011, 11:00

bune

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?