Baghete cu cereale

de Anastasia in Piine, 11 Ian 2011 | 4413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 30 gr. drojdie
  • 50 gr. unt
  • 20 gr. sare
  • 30 gr. zahar
  • 550 gr. apa (la cantar)

Cereale:

  • cate 2 linguri de seminte de bostan,
  • mac,
  • susan,
  • fulgi de ovaz le amestecati intr-o cana.

Umplutura:

  • miez de nuca cat o jumatate de pahar faramitat in bucati nu prea mari
  • prune uscate cat doriti eu am folosit doar la o paine cat o jumatate de cana taiate fisii
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu cereale:

Intr-un bol incapator cu apa calduta se dizolva drojdia cu zaharul, sarea si untul topit.

Se adauga cate putin din faina cernuta pana optinem un aluat destul de molicel, nu trebuie sa fie vartos asa ca sa nu va para suspect sa nu adaugati faina mai multa uneori merge chiar mai putin cu o mana de faina ce va ajunge pentru infainat masa atunci cand ve-ti aduna aluatul.

Framantati putin aluatul si lasati-l in bolul uns cu putin ulei si acoperit cu un prosop curat, pentru 30 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti de aier rece ( eu prefer sa-l las in microunda incalzita preventiv )

Impartiti aluatul in trei parti, mie mi-au iesit trei paini a cate 550 de gr.

intinde-ti fiecare bila de aluat cu diametrul de ~ 28 cm presarati peste el implutura sau de nuci, sau de prune si rulati-l, dandu-i o forma de baghet de lungimea dorita, depinde si de dimensiunea tavei de la cuptor.

ungeti baghetul pe partea de sus cu putina apa sau lapte si rulati-o inspre cerealele rasturnate pe masa dea lungul baghetei invelindu-i in asa fel fata cu cereale.

transferati baghetele intr-o tava unsa cu ulei.

Dospiti painea in cuptorul incalzit la 45 de gr. C ~ 20-30 de minute pana se dubleaza volumul.

Coaceti baghetele in cuptorul incins la 220 de gr. C ~ 25-30 de minute, trebuie sa monitorizati timpul in functie de cuptor.



Pofta mare !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

13.01.2011, 14:40

adry88 1

23.05.2011, 11:00

bune

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba