Paine cu cartofi

de lilik in Piine, 5 Aug 2011 | 2281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 150 gr cartofi
  • 1 linguritade zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie uscata(cam 1/2 de pliculet)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.


Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.


Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si laptele caldute,apoi drojdia.


Framantam bine si daca este prea moale mai punem faina(restul de 50 gr).La sfarsit adaugam uleiul treptat si framantam bine bine.


Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc uscat si cald pana isi dubleaza volumul,apoi scoatem pe masa de lucru infainata si mai framantam putin,dupa care ii dam forma rotunda si o punem direct pe tava pe care o vom coace.


Crestam suprafata si lasam sa creasca inca 20-25 de minute.


Ungem cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 200° timp de 15 minute(timp in care vom pune in cuptor o craticioara cu apa) dupa care dam cuptorul la 180° si mai lasam 30-35 de minute.Acum depinde si de cuptor...

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti coace painea intr-o tava de chec sau o tava rotunda..

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

lilik 1

07.08.2011, 15:33

Serveste-te Cris

divainbucatarie 1

08.08.2011, 10:17

lilik 1

08.08.2011, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi