Paine cu cartofi

de lilik in Piine, 5 Aug 2011 | 4016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 150 gr cartofi
  • 1 linguritade zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie uscata(cam 1/2 de pliculet)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.

Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si laptele caldute,apoi drojdia.

Framantam bine si daca este prea moale mai punem faina(restul de 50 gr).La sfarsit adaugam uleiul treptat si framantam bine bine.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc uscat si cald pana isi dubleaza volumul,apoi scoatem pe masa de lucru infainata si mai framantam putin,dupa care ii dam forma rotunda si o punem direct pe tava pe care o vom coace.

Crestam suprafata si lasam sa creasca inca 20-25 de minute.

Ungem cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 200° timp de 15 minute(timp in care vom pune in cuptor o craticioara cu apa) dupa care dam cuptorul la 180° si mai lasam 30-35 de minute.Acum depinde si de cuptor...

TIPS-URI

1

daca doriti puteti coace painea intr-o tava de chec sau o tava rotunda..

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă cu cartofi