Painici Laugenbrot

de Rocsi in Piine, 2 Feb 2013 | 1424 vizualizari

 

Acum mult timp am vazut aceste painici la Anca, le-am pus la favorite dar tot mereu le-am amanat.Insa acum avand pofta de paine coapta m-am hotarat sa le prepar.Sunt niste painici foarte gusotase, avand coaja crocanta si miezul pufos..Ce sa mai vorbesc, au iesit exact cum imi plac.Multumesc pentru reteta Anca si cu siguranta o sa le mai fac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 litri de apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
  • susan
  • mac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta.

Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine.

Cernem faina si o punem intr-un bol.

Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam.

Mai spre final incorporam uleiul si cand aluatul a devenit nelipicios, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut 40 de minute.

Din aluatul obtinut rupem bucatele si formam niste bile (mie mi-au iesit 13 bucati).


Intr-o oala punem cei 2 litri de apa, sarea si bicarbonatul.

Cand incepe sa fiarba dam drumul la cate 4-5 bile si le lasam circa 30 de secunde nu mai mult.Facem asa pana le terminam pe toate

Pe o tava unsa cu margarina si cu hartie de copt punem painicile scoase din oala cu ajutorul unei palete.

Le crestam putin cu un cutit si presaram mac si susan.


Incalzim cuptorul la 200 de grade si introducem tava.

Cand devin aurii, cam dupa 30-35 de minute le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoresca apoi le servim simple sau cu ce dorim noi.

Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie Multumesc Anca!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.02.2013, 15:33

Asa sa faci

roxana_simona 1

03.02.2013, 16:05

Rocsi 1

03.02.2013, 23:16

Roxana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot