Chifle

de yammy in Piine, 22 Mai 2009 | 3667 vizualizari

 

Moi si extrem de pufoase aceste chifle va vor incanta ori de cate ori le veti face.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min

-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas

-si framantam pana la omogenizare

-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut

-impartim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)

-ungem cu ou batut

-presaram susan (optional)

-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min

-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.

-Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:30

Imi place foarte mult sa mananc o paine calda tocmai scoasa din cuptor!

yammy 1

25.05.2009, 19:03

Dragos si mie imi place painea calda, si mirosul cu care se umple bucataria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza