Chifle

de yammy in Piine, 22 Mai 2009 | 6612 vizualizari

 

Moi si extrem de pufoase aceste chifle va vor incanta ori de cate ori le veti face.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min
-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas
-si framantam pana la omogenizare
-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut
-impartim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optional)
-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
-Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:30

Imi place foarte mult sa mananc o paine calda tocmai scoasa din cuptor!

yammy 1

25.05.2009, 19:03

Dragos si mie imi place painea calda, si mirosul cu care se umple bucataria

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

de vasimur 4

ieri la 10:55

Reteta de prajitura cu pere

pe 02.10 la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot