Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda

de simona72 in Piine, 6 Apr 2016 | 859 vizualizari

 

Imi plac la maxim placintele sarate cu branza. Si pentru ca este primavara, am sa va aduc in continuare cateva retete in care am folosit leurda. I-am inverzit pe ai mei :))))))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa
  • 2 legaturi leurda
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 250-300 gr branza de burduf
  • Pentru uns: 1 ou, seminte de chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu holie alimentara si lasam la dospit 30 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata rondele si o calim pana se inmoaie. Leurda o spalam, indepartam coditele si o taiem in fasii. O adaugam la ceapa calita, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit, o lasam 2 minute sa se caleasca, lasam sa se raceasca. Branza de burduf o dam pe razatoarea cu gauri mari.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua. Pe o bucata de fartie de copt punem prima bucata de aluat. Intindem cu sucitorul aluatul intr-o foaie rotunda nu foarte subtire. Adaugam umplutura de ceapa si leurda, iar deasupra branza razaluita. Peste umplutura punem a doua bucata de aluat intinsa cu sucitorul pe masa de lucru. Adunam marginile sa nu iasa din umplutura in timpul coacerii. Ungem cu ou batut placinta, presaram seminte de chimen si coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Servim calda sau rece! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Rocsi 1

06.04.2016, 21:54

Ce frumoasa ti-a iesit!

laura_n 1

08.04.2016, 17:21

big like! mor dupa asa bunaciuni, m-ai lovit fix unde ma doare )

mirela0911 1

12.04.2016, 20:53

Cat sun de bune placintele astea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!