Painici Laugenbrot

de MotanLaOale in Piine, 15 Mar 2019 | 166 vizualizari

 

Le-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune.
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 250-270 ml apa calduta
  • SOLUTIA DE OPARIT
  • 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingura sare
  • DE PRESARAT
  • mac
  • susan
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.


Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.


In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul.


Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.


Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.


Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.


Cand si-a dublat volumul se scoate pe blatul infainat si se face un sul.


Se taie in 14 bucati si se modeleaza putin sa semene a painici.


Se pune apa la fiert cu bicarbonatul de sodiu si sarea.


Cand clocoteste se pun bucatile de aluat pe rand in apa si se lasa 30 de secunde.


Se scot cu o paleta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se taie deasupra cu un cutit ascutit si se presara unele cu mac si celelalte cu susan.


Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.


Se scot si se lasa la racit, daca nu se mananca calde.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

17.03.2019, 16:57

Rocsi 1

17.03.2019, 20:36

Sunt grozave aceste painici! Imi plac foarte mult!

MotanLaOale 1

17.03.2019, 21:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate