Paine impletita

de ionix in Piine, 31 Oct 2009 | 3970 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe un siteul "Bucataria Gabrielei", ... painea e foarte buna, la noi s-a mancat fierbinte...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 2 oua (1 ou este pentru uns)
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingura cu unt sau margarina
  • drojdie (eu am pus mai putin de jumatate de cub), sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

In lapte se pune zaharul, margarina si drojdia la dizolvat.


Intr-un vas se pune faina, se presara sare si se face o gaura in mijlocul ei.


In acea gaura se pune laptele si 1 ou batut.


Se amesteca luand faina din exterior spre interior. Daca aluatul e prea vascos mai adaugati lapte caldut sau ulei pentru a framanta mai bine.


Aluatul se framanta bine circa 15 min. Peste vas se pune un prosop si se pune la loc caldut pentru dospit. Se lasa la crescut circa 40-50 min.


Pe o planseta curate se presara faina, se pune aluatul si se imparte in doua parti egale.


Fiecare parte de aluat se ruleaza pe lung (a se vedea poza). Apoi rulourile de coca se impreuneaza intr-un capat si se impletesc .


Intr-o tava de cozonac se pune hartie de copt, se aseaza impletitura de aluaturi , se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut inca 20-30 min.


Se bate un ou si cu o pensula ungem painea dup ace a crescut.


Cuptorul se incinge in prealabil.


Se da cuptorul la foc mic si se lasa painea circa 20-30 min apoi dam focul la mediu lasanad inca 20 min. Painea se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta sau nu, daca dup ace introduce scobitoarea in paine ramane ceva lipicios pe ea inseamna ca nu este inca coapta.


Cand s-a facut, se scoate pe un fund de lemn sau pe un prosop curat.


Se mananca atat calda cat si rece.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ionix 1

08.02.2010, 18:20

mersic...

simo_brkic 1

16.01.2012, 23:23

e in cuptor!! sper sa iasa delicioasa ca a ta!e prima oara cand incerc sa fac paine..

simo_brkic 1

16.01.2012, 23:27

si sunt sigura ca e super si fara mac sau altele..painica buna se recunoaste mai bine dupa gustul fara prea multe cond.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficat de pui prajit la tigaie
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

de RODIMUR 7

ieri la 22:08

Cornulete din albusuri

de oanapl 6

ieri la 21:59

Saratele cu sos pesto si cascaval

de oanapl 6

ieri la 21:20

Prajitura de post cu dovleac

de Lau 9

ieri la 21:12

Mancare de cartofi

de Bunica 7

ieri la 18:43

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte