Painici Laugenbrot

de Ligia Bxl in Piine, 6 Apr 2014 | 2405 vizualizari

 

Am incercat painicile Rocsiutei si au iesit minunate,merci pentru reteta :*

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Pentru oparit painicile:
  • 2 litri apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
Pentru presarat pe deasupra:
  • mac(puteti pune si susan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Mod de preparare:


Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).


Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.


Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat 1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.


Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.


Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.


Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.


Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).


Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.


Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

07.04.2014, 17:24

stiu cat de bune sunt!

tanyapatap 1

22.04.2014, 19:10

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza