Painici Laugenbrot

de lucy2002 in Piine, 20 Mai 2019 | 384 vizualizari

 

Mi-au placut foarte mult aceste painici si am zis ca trebuie neaparat sa le incerc si eu.  M-am inspirat de la bucataras MotanLaOale si ii multumesc pentru reteta. Sunt aspectoase, gustoase si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 500 ml apa calduta
  • 14 gr drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 30 gr unt
  • 1 lingura de zahar
  • susan
  • 2litri de apa + 50 gr bicarbonat de sodiu+ sare doua linguri solutie pentru oparit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta.


Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam.


Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul.


Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem sul si il impartim in 20 de bucati ( o bucata 100 gr). Luam fiecare bucata in parte si ii dam forma unei chifle.


Intr-o cratita punem la fiert apa, sare si bicarbonatul de sodiu. Cand clocoteste, punem chiflele pe rand cate 5 in apa pentru 30 de secunde.


Cu ajutorul unei palete le scoatem si le asezam in tava tapetat cu hartie de copt.


Le taiem deasupra cu un cutit bine ascutit si le presaram cu susan sau mac.


Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20 minute, pana cand panicile sunt frumos rumenite. Sunt delicioase!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lucy2002 1

23.05.2019, 22:20

Mulțumesc Rocsi, așa este🙂

Panacris 1

24.05.2019, 08:07

oanapl 1

09.06.2019, 21:14

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen