Paine cu iaurt

de Gergiana S in Piine, 26 Ian 2014 | 1410 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine calda, proaspat scoasa din cuptor, frageda la interior si cu o crusta usor crocanta....

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 200 ml apa
  • 250 gr iaurt
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 2-3 lg de lapte
  • Optional seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Faina se cerne intr-un castron incapator.Se pune sarea.Se face o gaura in mijloc si pune maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calda, nu fierbinte)Se lasa la dospit cca.15 min intr-un loc cald.

Apoi se amesteca compozitia adaugand cu restul de apa,iaurtul la temperratura camerei si uleiul.Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.Daca mai este nevoie se mai adauga faina.

Aluatul obtinut se lasa din nou la dospit pt cca.30 de min intr-un loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, pe o masa infainata, cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie de aluat.Eu am ales sa impletesc painea, dar merge si simpla.

Se pune in tava unsa si tapetata cu faina.Deasupra se unge cu 2-3 linguri de lapte si se presara semintele de susan.Se lasa sa se odihnesca inca 15-20 de minute, dupa care se introuduce la cuptorul preincalzit, la foc mediu pt.40-45 de minute, pana ce crusta devine aurie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu iaurt-0
Paine cu iaurt-1
Paine cu iaurt-2
Paine cu iaurt-3
Paine cu iaurt-4
Paine cu iaurt-5

COMENTARII (12)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:00

grozava paine

Pushaa

Pushaa 1

27.01.2014, 13:19

ce pufoasa e!!!

laura_n

laura_n 1

27.01.2014, 15:51

tare buna, si eu tot cu iaurt o fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!